Bakan Eroğlu, Şehit Ve Gazi Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nin Açılışını Yaptı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, devlet olarak her zaman şehit ve şehit ailelerinin yanında olduklarını söyledi.

Bakan Eroğlu, Şehit Ve Gazi Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nin Açılışını Yaptı
Memleketi Afyonkarahisar'da bulunan Bakan Eroğlu, yeni yerine taşınan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nin açılışını yaptı. Bakan Eroğlu, şehitlerin bu vatan, toprak, millet için ve bu bayrak için canlarını göz kırpmadan feda ettiklerini söyledi. Bu yüzden şehitlere minnet ve şükran borçlu olduklarını anlatan Veysel Eroğlu, "Ruhları şad olsun. Zaten bizim kültürümüzde şehitler ölmez. Bildiğiniz gibi şehitlerimiz hiçbir zaman ölmez. Muhtemelen şehitlerimizin ruhu da bizim böyle bir merasimde yanlarımızda olduklarını düşünüyorum. Böyle güzel bir mekanı şehit ve gazilerimize veren Sayın Valimiz Haluk İmga'ya da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şehitler için ne yapılsa az olduğunu aktaran Bakan Eroğlu, bunun için Afyonkarahisar'da her şehit için bir şehitler ormanı yaptıklarını söyledi. Şu anda Afyonkarahisar'da 259 şehit olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Bildiğiniz gibi İstiklal Harbi esnasında Afyonkarahisar Zafer şehri. Bu esnada rahmeti rahmana kavuşan şehitlerimiz var. Onları da buradan rahmetle anıyoruz. Hakikaten bu diyar şehitler diyarıdır. Bu topraklarda şairin dediği gibi 'nereye el atsak bir şehidin izi veya kanı ortaya' çıkar. Hükümet olarak, bakanlık olarak, fert olarak, valilik olarak, hepimiz şehitlerimizin ve şehit ailelerimizin yanındayız. Şehit ailelerine ve gazilerimize Allah'tan sabır diliyorum. Keşke Allah bize de o şehitlik makamını gösterse" dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı da derneğin şu anda 50 şehit babası, 8 şehit annesi, 17 şehit eşi, 1 şehit çocuğu, 28 malul gazi, 12 vazife malulü olmak üzere toplam 117 üyesi olduğunu belirtti.

Özel İdare İş Hanı bodrum katına taşınan derneğin açılışını Bakan Eroğlu, Vali Haluk İmga ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban birlikte yaptı. Bakan Eroğlu, derneğin Onursal Başkanı Bekir Bayram'a onur belgesini verdikten sonra şehit annelerine de çiçek verdi. Eroğlu, açılıştan sonra esnaf ziyareti gerçekleştirdi.