60. Berlin Film Festivalinde Altın Ayı Ödülünü Kazanan Filmin 8 Yaşındaki Başrol Oyuncusu Bora Ankara'da

Rizenin Çamlıhemşin ilçesinde çekilen ve 60

Rizenin Çamlıhemşin ilçesinde çekilen ve 60. Berlin Film Festivalinde 'Altın Ayı' ödülünü kazanan 'Bal' filminin 8 yaşındaki başrol oyuncusu Bora Altaş ailesi birlikte Ankara'ya geldi. Bora ve ailesi Almanya Büyükçelçisi Eckart Cuntz tarafından Almanya Büyükelçiliği'nde ağırlandı. Büyükelçilikteki programa kabinenin Karadenizli Bakanları Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve Devlet Bakanı Faruk Özak da katıldı.
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, filmin ve ödülün büyük başarı olduğunu belirterek, "Filmin başrol oyuncu Bora özel bir öneme sahiptir. Ülkemizin tanıtımı açısındanda bu film oldukça etkili olmuştur. Filmin ismi de yöreye çok uygun. Birçok kişi Rize'de bal yapıldığı bilmiyor. Film sayesinde bu uluslararası alanda da konuşuluyor. Onların gururlarını bende paylaşıyorum" dedi.
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak da, film sayesinde sanatın evrensel yönünün görüldüğünü söyledi. Eski bir futbolcu olduğunu hatırlatan Bakan Özak, kültür, sanat ve spora her zaman önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Bakan Özak, Boranın ailesine de kişilikli bir evla yetiştirdikleri için teşekkür etti. Özak Boraya da bir Trabzonspor forması göndereceğini söyledi.
Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz da, Bora ve ailesini ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "60. Berlin Film Festivalinde Bal adlı film Altın Ayı ödülünü kazandı. Film ekibini ve Borayı başarılarından dolayı kutluyorum. Türk-Alman ortak yapımı olan Bal filmi iki ülkenin dostluğunun bir göstergesidir. Aralık ayında bende filmin çekimlerinin yapıldığı Çamlıhemşine ziyarette bulundu. Almanya gibi çok yağmurlu ancak doğal manzarası ile çok güzel bir yer" dedi.
Program öncesinde Bakan Yazıcı Bora ile yakından ilgilenerek elini öptü. Basın mensuplarının görüntü aldığı sırada yoğun ilgiden sıkılan Bora, "Işıklar gözümü rahatsız etti. Banyoya gitmek istiyorum" dedi. Bakan Yazıcının kucağında oturan Boraya birşey isteyip istemediği de soruldu. Borada Çamlıhemşine bir yüksekokul açılmasını ve burada sanat bölümünün olmasını istediğini söyledi. Boranın bu isteği üzerine de Bakan Yazıcı Rize Rektörüne talimat vererek ne gerekiyorsa yapılmasını istediğini ve kendisinin
de bu konuda yardımcı olacağını söyledi. Program uzaması üzerine Bora Bakan Özak'a karnını acıktığını ve programın ne zaman biteceğini sordu. Bakan Özak da Boranın karnının acıktığını ve programın daha kısa sürede bitirilmesini istedi. Programın ardından Almanya Büyükelçisi Cuntz Boraya "Küçük dedektifler" adlı bir hikaye kitabı ile bir mikroskop hediye etti.