Bolu'da 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirildi

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2009-2010 eğitim öğretim yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, Teftiş Kurulu Başkanı Senayi Hancı ve öğretim üyeleri katıldı.
Toplantıda ilk konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, ikinci kanat dönemin başında olduklarını hatırlatarak, "Önümüzde üç ayımız var. Üç ay içerisinde yoğun bir şekilde çalışarak programımızı tamamlayacağız. Bolu'da 49 Bin öğrenci ve 2 Bin 750 öğretmen var. Öğrencilerin yüzde 65'i merkezde yüzde 35'i de ilçelerde okuyor. Göynük, Mudurnu, Mengen ve Kıbrıscık'a gittik. Öğretmenlerimizle omuz omuza verince çok enerji aldığımızı gördük. Bolu akademik anlamda çok iyi. İyi bir öğretmen kadromuz var. Biz bu öğretmenlerimizle çok büyük başarılara imza atabiliriz. Ancak onların da bizlerden talepleri var"dedi.
Vali Halil İbrahim Akpınar ise Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun Bolu'ya gelişini hatırlatarak, Bolu'nun eğitim altyapısı olarak iyi bir noktada olduğunu, ancak her branşı kendi arasında yarıştırmak gerektiğini söyledi. Amacın ilk olarak mevcut durumu muhafaza etmek olduğuna ve ikinci olarak ta daha iyi olmak olduğunu belirten Akpınar, "Okulların önemli bir kısmını ziyaret ettim. Hepsinde irili ufaklı ihtiyaçlar var. Öğrenci velileri ve hayırseverlerinde katkıları gerekiyor. Valiler buna karşı çıkıyor ancak başka da çare yok" diye konuştu.
Akpınar'ın konuşmasının ardından İl Mili Eğitim Müdürü Recep Sezer, Bolu'nun sınav sıralamaları hakkında bilgi verdi. Daha sonra ise Vali Halil İbrahim Akpınar, toplantıya katılan okul müdürleri ve öğretmenlerin sorularını yanıtladı.