Ayvalık'ta Muhasebeciler Haftası Kutlandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler (SMMM) Haftası kutlandı.

Muhasebeciler ve Mali Müşavirler 21. yıldönümlerini Cumhuriyet Meydanı'nda SMMM İlçe Temsilciliğinin düzenlediği bir törenle kutlandı.
Törene CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık Vergi Dairesi Müdür Vekili Saime Ergün, Ayvalık SMMM Temsilcisi Meral Gülpenç, Ayvalık Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Derneği Başkanı Hüseyin Öztamas ve üyeleri katıldı. Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı'na, oda temsilciliği ve derneğin çelenk sunumunun ardından bir dakikalık saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Ayvalık SMMM Temsilcisi Meral Gülpenç yaptı. Konuşmasında sektörde yaşanan olumsuzluklara değinen Gülpenç, "Muhasebe, finansal raporlama ve denetim, işletmelerin ve doğal olarak ülke ekonomilerinin gelişiminde önemli fonksiyonlar üstlenmektedir. Sağlıklı ve güvenilir finansal raporlama, sağlıklı bir ekonominin temel taşlarından biridir. Böylesine önemli bir mesleği icra eden meslek mensuplarımız 2010 yılında muhasebe haftasını ülkemizde ve mesleğimizde yaşanan önemli sorunların gölgesinde kutlayacaklardır. Artan iş yükü meslektaşlarımızı bunalttı. Tahsilâta yönelik ihtiyaç duyulan bazı düzenlemelerin yapılmaması meslektaşlarımızın ciddi ekonomik kayıplarına sebep oldu. Mesleğimizin icrası sürecinde yaşanan zorluklar ve tekrar niteliğindeki angaryalara rağmen meslektaşlarımız başarıyla görevlerini yapmaktadırlar" dedi.