Albay Dursun Çiçek koruma altına alındı

AK Parti ve Gülen'i bitirme planının altında ıslak imzası bulunduğu iddia edilen Albay Dursun Çiçek'in saldırıya uğrayabileceğini dikkate alan askerî makamlar, albaya koruma tahsis etti.

Genelkurmay Askerî Savcılığı’nda 1 Mart Pazartesi günü ifade veren Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’e, ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ altındaki ıslak imza soruldu. Albay Çiçek, belgeyi ve hakkındaki, ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘komutanlara karşı güven hissini yok etme’ suçlamasını reddetti.

Çiçek’in saldırıya uğrayabileceğini dikkate alan askerî makamlar, albaya koruma tahsis etti. Avukatı Mustafa Çevik, “Albay Çiçek sürekli hedef gösterildiği için koruma altına alındı. İrticai örgütlere ve cahil insanlara sürekli hedef gösteriliyor” dedi. Çevik, şunları anlattı:

BELGEYE İTİRAZ ETTİK
“Şu anda kaos yaşanıyor. Kim ne konuda görevli belli değil. Bir belge iddiası ve yürüyen iki ayrı soruşturma var. Biz askerî mahkemede de bu belgeye ve raporlara itirazlarımızı beş nokta halinde bildirdik. Müvekkilimle 1 Mart Pazartesi öğleden sonra askerî savcılığa gittik. Sorgulandı. Bu iki maddeden tutuklanması için mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, tutuklama talebini reddetti. Müvekkilime gösterilen o belgeden başka bir şey yok. Görev yeri Genelkurmay Karargâhı’ndaydı. Son dört-beş aydır Deniz Kuvvetleri Karargâhı’nda. Hakkındaki görev yeri değişikliği haberlerinin hiçbiri doğru değil.

‘İMZA BENZİYOR’ DENİLDİ
Dosyada ise gizlilik kararı var. Genelkurmay’ın belgeyi kabul ettiği haberleri de maksatlı. Jandarma Kriminal’in raporundan başka delil yok. ‘İmza benzemektedir’ deniyor. Ama gerekli görülürse, soruşturma tabii ki genişletilebilir. 6 yılla dava açılacak Askerî savcılık, plan ve olası diğer delilleri yeterli görerek Çiçek’e dava açabilecek. Çiçek bu durumda, iki suçlamayla 1 yıl 6 aydan, 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Askerî savcılık ‘takipsizlik’ kararı da verebilir.”

Kaynak: Hürriyet