İngiltere'nin en yüksek heykeli Londra 2012 Olimpiyatları için hazırlanıyor

Londralı mimarlar yaklaşan 2012 olimpiyatları için İngiltere'nin prestijli bir projeyle dünyaya önemli bir miras bırakacağı çalışmanın hazırlıklarını basınla paylaştı.

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ve ArcelorMittal CEO'su Lakshmi Mittal bugün düzenlenen basın toplantısı ile Olimpik Park için tasarladıkları heykeli basına tanıttı. Tasarımını ödüllü sanatçı Anish Kapoor'un gerçekleştirdiği eşsiz eser 115 metre yüksekliği ile İngiltere'nin en yüksek heykeli olacak, New York Özgürlük anıtından 22 metre daha yüksek olacak. Ziyaretçiler tasarlanan eseri gezebilecek ve en yüksek noktasında yer alacak özel platformdan Londra manzarasını izleyebilecekler.

2011 yılında tamamlanması beklenen çalışmanın Olimpik Parkla aynı anda bitirilmesi planlanıyor. 2012'de gerçekleşecek olimpiyat oyunları için harcanan paranın 9.345 milyar Sterlin'e ulaştığı tahmin ediliyor.

Olimpiyatlar, Dünya Kupaları ve Dünya Şampiyonaları gibi büyük organizasyonlar için tasarlanmış stadyumlar, oyunlar sonrası geride bırakacağı mirasla büyük önem taşıyor.