Hedefleri Türkiye Şampiyonluğu Olan Halk Oyunları Ekibi Vali Ulvi Saran'ı Ziyaret Etti

Hedefleri Türkiye Şampiyonluğu olan Malatya'da öğrenci halk oyunu ekibi Vali Ulvi Saran'ı ziyaret etti.

Hekimhan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) halk oyunları ekibinin, stilize dalda bölge birincisi olup Türkiye şampiyonluğuna katılma hakkını elde etmesi nedeniyle, Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani, ilçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Çalgan, YİBO Müdürü Fuat Canpolat ile halk oyunları ekibinin çalıştırıcısı Mahmut Kılıç, Vali Saran'ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Vali Saran, öğrencileri ve emeği geçenleri kutlayıp, başarılarının devamını diledi. Hekimhan yöresinin Folklor giysisinin kayda alınmasını isteyen Vali Ulvi Saran, bu konuda bastırılacak kitapda yer vereceklerini söyledi.
Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani ise, "Bu ekip, stilize dalda il birincisi olduktan sonra Osmaniye'de düzenlenen bölge şampiyonasında birinci olup Türkiye şampiyonasına katılma hakkını elde ettiler. Bu ekip, ayrıca geçen yıl il ve bölge birincisi olup Türkiye şampiyonasına katılacak 8'nci olmuştur" dedi.
Vali Saran, halk oyunları ekibinin çalıştırıcısı Mahmut Kılıç'dan oyun hakkında bilgi aldıktan sonra öğrencilere kitap hediye etti.