Eski Milli Futbolcular Meclis'te 'Gol Şov' Yaptı

TBMM 4

TBMM 4. Spor Oyunları, Meclis'te oynanan dev karşılaşmayla başladı. Büyük heyecana sahne olan maçta favori olan Şöhretler Takımı, Meclis Futbol Takımı'nı 13-3 yenerken, Hakan Şükür, Rıdvan Dilmen, Tanju Çolak, Hami Mandıralı gibi eski milli futbolcular gol şov yaptı.
TBMM 4. Spor Oyunları, TBMM'nin kuruluşunun 90. yılı etkinlikleri kapsamında bugün Meclis Spor Tesisleri'nde yapılan törenle başladı. Açılış törenine TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak da katıldı. Açılış programı dolayısıyla Müsika-i Hümayin Bandosu çeşitli gösteriler sundu. Spor oyunlarının açılışı nedeniyle Meclis'in renkli konukları da vardı. Meclis Futbol Takımı ile gösteri maçı yapmak üzere TBMM'ye gelen Şöhretler Takımı'nın ünlü oyuncuları ilgi odağı
oldu. Şöhretleri görebilmek için Meclis Spor Tesisleri'ne akın eden TBMM personeli, Hakan Şükür, Rıdvan Dilmen, Tanju Çolak ve Oğuz Çetin gibi eski milli oyuncularla fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı. Meclis'te kurye olarak çalıştığını söyleyen Ahmet Karaca, oğlunun ismini Hakan Şükür koyduğunu belirterek, oğlunun nüfus cüzdanını Hakan Şükür'e gösterdi.
TBMM 4. Spor Oyunları'nın açılışı dolayısıyla Meclis Futbol Takımı ile Şöhretler Takımı arasında oynanan maç öncesi iki takım oyuncularından iddialı açıklamalar geldi. Meclis Futbol Takımı oyuncusu milletvekilleri, Şöhretler Takımı'ndan korkmadıklarını, başa baş bir mücadele olacağını söylediler. Tanju Çolak, Hakan Şükür ve Rıdvan Dilmen ise favori olduklarını belirterek, milletvekillerinin hiç şansı olmadığını kaydettiler.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Meclis Başkanı Şahin, Türk milleti sporu seviyorsa, milletin vekillerinin de spor yapmasının gayet doğal olduğunu ifade etti. Oyunların açılışına katılan eski milli futbolcuların, futbolun en güzel örneklerini ortaya koyacaklarını belirten Şahin, iki takım oyuncularına da başarı dileğinde bulundu.
Devlet Bakanı Özak ise gezegenin ortak tutkusu olan sporun, sosyolojik bir olgu olduğunu ifade etti. Gelişmişliğin göstergesinin artık yalnızca bilim ve teknoloji olmadığını ifade eden Özak, sporun barışa, hoşgörüye, kardeşliğe, dostluğa ve demokrasiye çok önemli katkıları bulunduğunu vurguladı.
Açılışın ardından heyecanla beklenen Meclis Futbol Takımı ile Şöhretler Takımı arasındaki karşılaşmaya geçildi. Meclis Futbol Takımı maça kırmızı renkli milli takım formasıyla çıkarken, Şöhretler Takımı beyaz forma ile oynadı. AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı'nın yönettiği maçta Ömer Üründül'ün teknik direktörlüğündeki Şöhretler Takımı'nda Nurettin Yıldız, Hasan Şaş, Hakan Şükür, Rıdvan Dilmen, Bülent Uygun, Oğuz Çetin, Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Gökhan Keskin, Zeki Onatlı, Soner
Torunguç, Bayram Bektaş ve Hasan Şengün yer aldı. Meclis Futbol Takımı'nda ise Hüseyin Mert, Fahrettin Poyraz, Mevlüt Çavuşoğlu, Harun Tüfekçi, Enver Yılmaz, Hazma Yerlikaya, Kemalettin Aydın, Adem Tatlı, Zekeriye Aslan, Fatih Öztürk, Bayram Özçelik, Cüneyt Yüksel ve Nevzat Korkmaz forma giydi.
TBMM Başkanı Şahin'in başlama vuruşuyla başlayan maça iki takım da hızlı girdi. Maçın ilk dakikalarında Hakan Şükür ve AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz'ın karşılıklı golleriyle skor 1-1 oldu. İlerleyen dakikalarda kontrolü ele geçiren şöhretler, üst üste gollerle ilk yarıyı 7-1 önde kapattı. İkinci yarıda da Şöhretler Takımı'nın üstünlüğü devam etti. Eski milli futbolcuların şov yaptığı maç 13-3 Şöhretler Takımı'nın galibiyetiyle sonuçlandı. Şöhretler Takımı'nın golleri Hakan Şükür (2), Tanju
Çolak (2), Bülent Uygun (4), Hami Mandıralı (2), Zeki Önatlı ve Hasan Şengün'den (2) geldi. Meclis Futbol Takımı'nın gollerini ise Enver Yılmaz, Cüneyt Yüksel ve Adem Tatlı attı. Centilmenlik içinde geçen maçın tek sarı kartını ise Tanju Çolak gördü. Attığı golün ardından formasını çıkartarak TBMM Başkanı Şahin'in Danışmanı Aygün Denli'ye veren Tanju, maçın hakemi Abdurrahman Arıcı tarafından sarı kartla cezalandırıldı.
Maçtan sonra iki takım oyuncularının da oldukça mutlu oldukları gözlendi. Hakan Şükür, maçtan önce favori olduklarını söylediğini hatırlatarak, "Maçın manası maçtan daha önemliydi" dedi.
Tanju Çolak ise, milletvekillerinin görevinin futbol oynamak değil politika olduğunu belirterek, milletvekili dokunulmazlığının bu maç için geçerli olmadığını ifade etti. Maçtan önce, 'Biz çok özel bir takımız' dediğini hatırlatan Tanju, "Önemli olan bu gergin havayı yumuşatmaktı. Biz bu golleri hep attık. Yaşım 20 de olsa, 45 de olsa ben bu golleri atmaya devam edeceğim" diye konuştu.
AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya ise, "Maç rakip takım için iyiydi ama bizim için kötüydü" diye konuştu. Şöhretler Takımı'nın bütün oyuncularının çok iyi oynadığını ifade eden Yerlikaya, güreşmekle futbol oynamanın kıyaslanamayacağını, ikisinin yerinin farklı olduğunu belirtti. Yerlikaya, "Bize elense çektirmediler" dedi.
Maçın ardından TBMM Başkanı Şahin, karşılaşmayı büyük bir farkla kazanan Şöhretler Takımı'nın kaptanı Nurettin Yıldız'a birincilik kupası, Meclis Futbol Takımı'nın kaptanı Mevlüt Çavuşoğlu'na ise ikincilik kupasını verdi. Şahin, tüm oyunculara günün anısına birer madalya verdi.
Maç öncesi ve sonrası futbolcularla milletvekilleri arasında sıcak diyaloglar yaşanırken, Meclis Başkanı Şahin, iki takım arasında güç farkı bulunduğunu, bu yüzden skorun normal karşılanması gerektiğini belirtti.
(ZÇ-CC-Y)