Sp Bolu İl Başkanı Abdullah Uzun'dan Çarpıcı Açıklamalar

Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Abdullah Uzun, yerel televizyon kanalında katıldığı Dip Not programında Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve CHP İl Başkanı Tanju Özcan'ın gerilimden siyaset yaptığını söyleyerek, "Hayatlarını gerilim siyaseti üzerinden sürdürüyorlar" dedi

Sp Bolu İl Başkanı Abdullah Uzun'dan Çarpıcı Açıklamalar
Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Abdullah Uzun, yerel televizyon kanalında katıldığı Dip Not programında Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve CHP İl Başkanı Tanju Özcan'ın gerilimden siyaset yaptığını söyleyerek, "Hayatlarını gerilim siyaseti üzerinden sürdürüyorlar" dedi.
SP İl Başkanı Abdullah Uzun, ilginç açıklamalar yaptı. Gazetecilerin sorunlarını içtenlikle yanıtlayan Uzun, bir birinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin, "2002 yılında kurulan AK Parti'ye neden katılmadınız? sorusuna Uzun, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hemşehrim ve aile dostumdur. Kendisiyle o tarihe kadar ailecek sık sık görüşürdük. Sayın Başbakan bir gün beni arayarak parti kuracaklarını ve benimde bu partiye katılmamı istedi. Fakat ben Milli Görüş çizgisinden ayrılmama kararı aldım. O dönem krizin en yüksek olduğu bir dönemdi. Ben sayın Erdoğan'ın bu teklifini kabul edip belediye başkanı, milletvekili hatta bakan olabilirdim. Ama biz çizgimizden sapmadık" dedi.
Bolu esnafının Zabıta'dan yana büyük sıkıntısı olduğunu fakat Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın bunun farkında olmadığını dile getiren Abdullah Uzun, "Esnaf esnaf dolaşıyoruz. Esnafın zabıtadan yana büyük sıkıntısı var. Sanki Belediye ödeyemediği borçlarının parasını esnaftan çıkarmaya çalışıyor. Krizden bunalan esnaf birde zabıtanın kestiği cezalarla uğraşıyor. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın bu durumdan haberi olduğunu zannetmiyorum. Bazı konular başkana aksettirilmiyor. Bence başkan araya hiçbir aracı koymadan mahalle mahalle bir anket yaptırsın" diye konuştu.
CHP İl Başkanı Tanju Özcan ile Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın hayatlarını adeta gerilim siyaseti yaparak sürdüklerini belirten Uzun, "Belediye Başkanı Yılmaz'la CHP İl Başkanı Tanju Özcan gerilim siyaseti yaparak tabanlarına çok meşgullermiş havası veriyorlar. Biri 'ben CHP İl başkanıyla uğraşıyorum' diyor, diğeri de 'ben Belediye Başkanıyla uğraşmaktan başka bir şeye vakit bulamıyorum' diyor. Böylelikle ikisi de tabanlarına çok meşgulmüş havası verip başarısızlıklarını kapatıyorlar" şeklinde konuştu.
Gazetecilerin, "AK Parti ile Saadet Partisi arasında ve dolayısıyla AK Parti İl Başkanı ile Saadet Partisi İl Başkanı arasındaki fark nedir? sorusuna da Uzun'un cevabı ilginç oldu. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Bolu Milletvekili Fatih Metin ile işadamı Yılmaz Becikoğlu arasında yaşanan tartışmaya atıfta bulunan Uzun, "Ali Ercoşkun burada partisinden yana tavır almıştır. Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Uzun ise halktan yana tavır almıştır" ifadelerini kullandı.
Son olarak AK Parti'nin türban anlayışı ile Saadet Partisi'nin türban anlayışı arasındaki farkı soran gazetecilere, SP İl Başkanı Abdullah Uzun şöyle yanıt verdi;
"Onlar türbanı siyaset için kullanıyor. Biz türbanı inancımız gereği takıyoruz. Bugüne kadar AK Parti türbanı kullandı. Üniversite'ye giremeyen türbanlı gençlerimize bakın, Başbakan'ın eşi Cumhurbaşkanının eşi türbanlı. Gelin artık eylem yapmayın diyerek oyalıyorlar."