Safranbolu'da 2010 Japon Yılı Hazırlıkları Başladı

Tarihi evleri ile ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yıl içerisinde gerçekleşecek olan Japon Yılı etkinlikleri için çalışmalar başladı.

Safranbolu'da 2010 Japon Yılı Hazırlıkları Başladı
Japonya Ekonomi Bölümü Diplomatı ve Japonya Büyükelçiliği 2. Sekreteri Yasuhiro Fukuda, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'u makamında ziyaret etti. Başkan Aksoy'un belediye önünde karşıladığı diplomat ile makamda bir süre değerlendirmelerde bulunuldu. Safranbolu'da yürütülen Japonya ile ilgili etkinlikler ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Japonya'daki temaslarında, Dünya Miras Alanları ile ilgili düzenlenecek bir konserin Safranbolu'da verilmesi ile ilgili girişimleri olduğunu ve sonucun da alındığını belirtti.
Aksoy, düzenlenecek etkinlik hakkında da şunları söyledi: "2 Haziran 2010'da Safranbolu Misak-ı Milli Meydanı'nda düzenlenecek Japonya geleneksel etkinlikleri ve Ekim ayının 24'ünde Safranbolu Tarihi Hükümet Konağında verilecek konserin yerinde incelemelerde bulunulacak. Japon diplomatımız, 2010 Türkiye'de Japon yılı etkinlikleri kapsamında Safranbolu ayağının gerçekleştirilmesi için tespitleri kendisi yapacak. Safranbolu Belediyesi olarak bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Kültür faaliyetlerinin Safranbolu'ya yakışır şekilde icra edilmesi için çaba sarf ediyoruz."

Başkan Aksoy'la gerçekleştirdiği temastan sonra Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler ekibi ile çarşıyı gezen Japon Diplomat Fukuda, Safranbolu'ya hayran kaldığını ve Safranbolu'da yapılacak etkinlikler için elinden geleni yapacağını ifade etti. Diplomat Fukuda, Demirciler Çarşısında gezerken ilgisini çeken demir döven ustalara eşlik ederek demir dövmeyi de ihmal etmedi.