Dünya Reklamverenleri İstanbul'da

Türkiye reklam yatırımlarını gerçekleştiren en köklü şirketlerinin üyesi olduğu Reklamverenler Derneği (RVD), Dünya Reklamverenlerini İstanbul'da bir araya getiriyor.

Dünya çapında şirketlerin ve 58 ülkedeki reklamveren derneklerinin üye olduğu Dünya Reklamverenler Federasyonu (World Federation of Advertisers /WFA) ile birlikte, bu sene ilk kez Türkiye'de yapılacak olan Dünya Reklamverenler Haftası'nın (Global Advertiser Week) başlangıcını duyuran bir basın toplantısı düzenledi.

30 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında yapılacak haftadaki etkinlerin de anlatıldığı toplantıya RVD Başkanı Ahmet Pura, RVD Başkan Yardımcısı Hakan Turalı ve WFA Direktörü Stephan Loerke katıldı.
Bugün Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenecek bir resepsiyonla açılışı yapılacak Dünya Reklamverenler Haftası kapsamında 31 Mart'ta Swissotel'de bir konferans düzenlenecek. "Değişim İhtiyacımız" olarak belirlenen Dünya Reklamverenler Haftası kapsamında yapılacak konferansta; 'Dijital teknolojilerin ekonomik iyileşmeyi yönlendirmedeki etkisi', 'Reklamcılıkta giderek zayıflayan güvenin nasıl geri kazanılacağı, dijital medya gibi konular tartışılacak. Konferansa Nokia, HP, Facebook, ve dünyanın en büyük bira üretici Anheuser-Busch InBev gibi şirketlerin pazarlama yöneticileri katılacak.

Dünya Reklamverenler Haftası aynı zamanda dünyanın dört bir yanından gelen pazarlama profesyonellerinin network oluşturması ve interaktif bir ortamda global reklam endüstrisinin sayılı liderlerinden kazanım sağlamak için eşsiz bir etkinlik olma özelliği taşıyor.

RVD'nin WFA ile yaptığı uzun görüşmeler ve ikna çabaları sonucunda İstanbul'da düzenlenmesine karar verilen organizasyon hakkında konuşan Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek bu etkinliğin aynı zamanda İstanbul'un 2010 yılı Kültür Başkenti olmasından dolayı İstanbul'a ayrıca katkıda bulunmayı umduklarını söyledi.

RVD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Turalı ise dünyanın birçok yerinden gelen reklamverenler ile kurulacak iletişimin ilk adımlarının da burada atılacağına dikkat çekerken WFA Direktörü Stephan Loerke, Asya ile Avrupa arasında yer alan ve değişimin bütün dinamiklerini anlatan bir şehir olarak bu seneki konsept için İstanbul'da olmaktan dolayı çok doğru bir karar verdiklerine inandıklarını belirtti.