Yozgat Bozok Üniversitesi Gelişimini Hızla Sürdürüyor

Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesinde Eğitim Fakültesi'nden sonra İletişim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu ve Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu kurulması kararı alındı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Gelişimini Hızla Sürdürüyor
Yeni bölümlerin açılmasıyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Bozok Üniversitesinin gelişimini hızla sürdürdüğünü belirterek, "2008 Yılında Yüksek Öğretim Kuruluna (YÖK) Bozok Üniversitesi bünyesinde Eğitim Fakültesi, İletişim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu ve Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu kurulması yönünde teklifte bulunmuştuk. Daha önce Eğitim Fakültesinin kurulmasına izin verildi. İletişim fakültesi ve turizm ve otelcilik yüksek okulundan sonra şimdide teklif ettiğimiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksek okulumuzun kurulması 26 Şubat 2010 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak kabul edildi" dedi.
Bina inşaatları süren Eğitim Fakültesi ve Ziraat Fakültesine önümüzdeki yıl öğrenci alacaklarını ifade eden Rektör Varinli, "Boğazlıyan ilçemizde inşaatı devam eden yüksek okulumuza da yine önümüzdeki dönem öğrenci alabileceğiz. Ayrıca Sarkıya ilçemize fizik tedavi ile alakalı bir yüksek okulun temeli atılacak. Yerköy ilçemizde bulunan kültür merkezinin Adalet Yüksek Okulu olarak açılması yönünde Kültür ve Turizm Bakanlığına teklifte bulunarak binanın üniversitemize tahsis edilmesini istedik" dedi.
Yozgat'ın tarım ve hayvancılık yönünden oldukça önemli olduğunu vurgulayan Rektör Varinli, "Yozgat merkez, Sarıkaya ve Yerköy ilçelerinde Ziraat Fakültemiz için uygulama alanları konusunda çalışma başlatıldı. Yozgat'ta daha önce havaalanı için kamulaştırılan alanın Bozok Üniversitesine tahsisini gündeme gelmesi bizi çok mutlu etti. Burada yapılacak uygulamalar bölge çiftçisi açısından da çok önemlidir. Biz bu nedenle ziraat fakültemize çok büyük önem vermekteyiz" diye konuştu.
Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde çalışmaların hızla devam ettiğini dile getiren Rektör Varinli, "Biz üniversite hastanesinin çok kapsamlı ve Yozgat halkına en iyi hizmeti verecek şekilde tam donanımlı olarak açmak istiyoruz. Rektör yardımcılarımız, hastane başhekimiz ve diğer görevlilerimiz hastanenin biran önce açılması yönünde canla başla çalışmaktadırlar" dedi.
Üniversitenin şehrin ekonomik kalkınmasının yanında sosyal ve kültürel yönden de gelişmesine büyük katkılar sağladığına değinen Rektör Varinli, "Geçtiğimiz yıl içerisinde Japon Büyük elçisi davetimiz üzerine Yozgat'a gelmişti. Üniversitemiz bünyesinde Japon dili ve edebiyatı bölümü açtık. Geçtiğimiz hafta valimiz, belediye başkanımızla birlikte Japonya Büyükelçisini ziyaret ettik. Büyük elçi Yozgat için program hazırladıklarını bize iletti. Nisan, Haziran ve Eylül aylarında Japonların ilimizde davul gösterileri, yerel danslar gibi çeşitli etkinlikleri olacak. Ayrıca Japonya Büyükelçisi, Türkiye'ye gelen Japonların Yozgat'ı görmeleri konusunda tavsiyelerde bulunduğunu bize iletti. İnşallah önümüzdeki dönem çok sayıda Japonu ilimizde ağırlarız" şeklinde konuştu.