Milas 1. Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Fuarı Açılıyor

4-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Milas 1

Milas 1. Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Fuarı Açılıyor
  4-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Milas 1 . Gıda , Tarım ve Hayvancılık Fuarı 04 Mart Perşembe günü saat 12 . 00 ' de törenle açılacak . Fuar alanına Atapark Meydanı ' ndan ve Pazar yerinden ücretsiz araçlar kaldırılacak .
Milas Kaymakamı M . Bahattin Atçı , Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat , Expo Link Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan , Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mat , Milas İlçe Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş , Milas Ticaret ve Sanayi Odası ( MİTSO ) Başkanı Enver Tuna ve MİTSO Başkan Yardımcısı Hüseyin Mat fuarın gerçekleştirileceği TARİŞ Çırçır Depoları Fuar Alanı ' nda incelemelerde bulundu .
FUARA 40 BİN KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR
Expo Link Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan ; " 4-7 Mart tarihleri arasında Milas ' ta yapılacak olan Muğla ' nın ilk ihtisas fuarı 1 . Gıda , Tarım ve Hayvancılık Fuarı ' na 110 ' a aşkın firma katılıyor . Bu firmalarla ve çiftçilerle birlikte fuara katılımın 40 bin civarında olacağını tahmin ediyoruz . Tabi bu bizim söylediğimiz alt limit , bunun üzerine çıkacak , sadece Milas ' ta bu kadar kayıtlı çiftçi var . O nedenle bölgenin , Güney Ege ' nin en büyük fuarı olma yolunda ilk adımı atmış bulunuyoruz . İlkler zordur ama bu zorluğu aştık . Firmalar firmamıza güvendi , herkeste bu fuarın başarıyla tamamlanacağına inandı . İnanıyorum bundan sonraki fuarlarımıza ilgi daha büyük olacak . 20 bin metrekarelik alan içinde 4 bin 500 metrekare kapalı alan var . 3 bin metrekarede açık alan var . Fuar alanı mevcut yerler içinde en uygun yer diye düşünüyorum " dedi .
FUARA 110 FİRMA KATILIYOR
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat : " Çalışmalarda son aşamaya geldik . 1 . Gıda , Tarım ve Hayvancılık Fuarımızın başarılı geçmesi için elimizden gelen çalışmaları gösteriyoruz . Stant çalışmaları başladı . Perşembe günü yapılacak olan açılışımıza tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz . Katılım gayet güzel , biz 100 civarında katılım beklerken bu 110 firmayı buldu . Katılımcı firma olarak bir sıkıntımız yok . İzleyici olarak da gerekli çoğunluğu sağladığımız takdirde amacımıza ulaşmış olacağız . İlçemizin tanıtımı açısından ne anlama geldiğini biliyoruz , bu anlamda elimizden geleni özveriyi gösteriyoruz . Alanın son denetimini yaptık . Emeği geçenlere teşekkür ediyorum . Fuarın başarılı geçeceğini biliyorum . İlçemizin tanıtımına katkısı büyük olacak . " şeklinde konuştu .
Tokat , fuar alanına ulaşımı sağlamak amacıyla Atapark Meydanı ' ndan ve Salı Pazarı ' ndan ücretsiz araç kaldırılacağını ve taksicilerin kabul etmesi durumunda fuar alanına taksi ile 10 TL ' ye gidilmesini sağlayacaklarını ifade etti .
AMAÇ , FUARI MİLAS ' TA KALICI KILMAK
Milas Kaymakamı M . Bahattin Atçı ise " Muğla ' nın 1 . Gıda , Tarım ve Hayvancılık Fuarı Milas ' ta yapılıyor . Fuar alanını iyi bir şekilde hazırlamaya çalıştık . Milas ' a Muğla ' ya yakışır bir fuar olsun istedik . Bütün firmalarımızın katılımıyla fuar açılacak . Amacımız fuarı Milas ' ta kalıcı kılmak . Hem firmaların ürettiği malların çiftçilerimizle buluşmasını sağlamak hem de çiftçimizin gerekli bilgilendirme çalışması için ortam sağlamak ve teknolojiyi takip etmesini sağlamak . Bütün kurum , kuruluş ve vatandaşlarımızı fuara bekliyoruz . Güzel bir fuar olacak " diye konuştu .