Çocuk Hastalarda Tedavi El Kitabı Yayınlandı

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi öğretim üyeleri Prof. Dr Cengiz Yakıncı ve Uzman Doktor Şule Haskoloğlu tarafından, 'Çocuk Hastalarda Tedavi El Kitabı' yayınlandı.

  Kitabın arka kapak yazısında kitapla ilgili özel bilgiler verilip , şunlar belirtildi :
" Bu kitapta , çocuk hastalara hangi aşamaya kadar nasıl tedavi edelim , hangi aşamada nasıl sevk edelim sorularına cevap bulacaksınız . Çocuk hastalara bütüncül yaklaşımla , çocukla ilgilenen başta pediatri ve yan dalları ( çocuk nörolojisi , çocuk kardiyolojisi , çocuk neforoljisi gibi ) olmak üzere tüm tıp dallarının ( plastik , estetik , ve rekonstrüktif cerrahi , göz hastalıkları , ortepedi gibi ) çocuk hastalarda tedavi yaklaşımları kitaba yansıtıldı . Konular , vaka sunumları , ipuçları , eğitici resimler , açık bir
şekilde yazılmıştır . Tedavi ve sevk aşamalarıyla anlaşılması çok kolay olacak bir şekilde sunuldu . Konuların sonuna , hastalıktan korunma ve ileri okuma bölümleri ilave edildi . Konular çık kısa sürede okunacak şekilde bir iki sayfayla sınırlandırıldı .
Kitabın , çocuk hastayla uğraşan aile ve pratisyen hekimlerin bilgilerini hızlı , pratik bir şekilde gözden geçirip uygulayacağı bir el kitabı olacağına inanıyoruz . "