Bingöl Kara Teslim

Bingöl'de aniden bastıran kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Çapakçur ve Şişmantürk köprülerinde onlarca araç mahsur kaldı.

Akşam saatlerinde yağmurun yerini kar yağışına bıraktığı Bingöl beyaz bir örtüye büründü. Şehir merkezi ile Düzağaç bölgesi arasındaki Çapakçur ve Şişmantürk köprülerini kullanan sürücüler, kar yağışı nedeniyle yolda kaldı. Çapakçur Köprüsü'nden Düzağaç ve şehir merkezi istikametine giden araçların bazılarının kayarak kaldırıma ve önündeki araçlara çarpması ile saatlerce trafik akışı durdu. Kazaya karışan araçları yolun kenarına çeken trafik polisleri, vatandaşlarla birlikte kardan dolayı yolda kalan
araçları iterek yolu açmaya çalıştı. Uzun uğraşlara rağmen yol ulaşıma açılamayınca belediye ve karayollarından yardım istendi. Köprüye gelen Karayolları ekiplerinin kar temizleme çalışmalarının ardından ulaşıma açılan yolda trafik kontrollü olarak sağlandı.
Şişmantürk Köprüsü'nde de onlarca araç yolda kaldı. Arkadan gelen ve kayan araçlar, kar nedeniyle ilerleyemeyen araçlardan bazılarına çarptı. Köprü, yolda kalan ve kazaya karışan araçların iş makineleri tarafından çekilmesi ile ulaşıma yeniden açıldı.
Yaklaşık 2 saat ulaşıma kapanan Çapakçur ve Şişmantürk köprülerinde polis ekiplerinin yardımı ile trafik kontrollü olarak sağlandı.