Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali Yarın Başlıyor

Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali bugün başlıyor.

Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali Yarın Başlıyor
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı'nın da açılışına katılacağı festival, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde, İtalyan grup Studio Festi'nin Seyhan Nehri üzerinde gerçekleştireceği "Elementlerin Uyumu" isimli gösteriyle başlayacak.
Adanalı sanatseverler, 11 yabancı ve 7 yerli tiyatro topluluğunun sergileyeceği oyunlar ile Nisan ayı boyunca tiyatroyla iç içe olacak.

12'ncisi düzenlenecek festival kapsamında oyunlar, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde, Taşköprü üzerinde ve Adana Merkez Park Açık Hava Sahnesi'nde sahnelenecek. Ayrıca, ikisi yabancı olmak üzere 5 tiyatro grubunun oyunlarını Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde sergilemesiyle, İstanbullu sanatseverler de festival coşkusuna ortak olacak.

Festivale Fransa'dan Theatre de la Huchette ve Trans-Express Sokak Tiyatroları, Almanya'dan Freiburg Tiyatrosu, İsviçre'den Markus Zohner Tiyatrosu, Japonya: Papa Tarahumara Tiyatrosu, Küba'dan La Luna ve Unforgettable Women Tiyatroları, Tuva Özerk Cumhuriyeti'nden Tuva Müzik ve Dram Devlet Tiyatrosu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, İspanya'dan Tatiana Garrido Flamenko Topluluğu ve İtalya'dan Studio Festi katılacak.
Yurtiçinden ise Kenter Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Ankara Devlet Tiyatrosu, İstanbul Devlet Tiyatrosu ve Konya Devlet Tiyatrosu festivale katılacak.