Müsiad Başkanı Güvenli Dagc'yi Ziyaret Etti

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ni(DAGC) ziyaret eden Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi Başkanı Mustafa Güvenli Erzurum'un lojistik üs olması gerektiğini söyledi.

Müsiad Başkanı Güvenli Dagc'yi Ziyaret Etti
Ziyarette Başkan Feridun Fazıl Özsoy ile bir süre sohbet eden Güvenli, Erzurum'un son yıllarda eğitim, sağlık, turizm ve hayvancılık alanında gelişmeler yaşadığını anlattı. Güvenli, "Şehir ekonomisinin gelişmesi sadece bunlarla mümkün olmayabilir. Türkiye'nin karadan 8 komşusu var ve bunların 5'i Türkiye'nin doğusunda bulunmakta. Eğer Erzurum'u lojistik bir üs haline getirebilirsek, Erzurum üzerinden bu beş ülkeye ihracat yapabiliriz. Bu da şehrin ekonomik anlamda gelişmesine büyük katkı sağlamış olur."diye konuştu.
İran'ın büyük bir Pazar olduğunu belirten Başkan Güvenli, " İran'dan Erzurum'a, Erzurum'dan da Karadeniz'e bir yol açabilirsek, bu şehir ekonomisinin canlanmasına, sanayi sektörünün gelişmesine direkt etki edecektir. Erzurum, Doğu ile Güneydoğu ve Karadeniz arasında bir yollar kavşağı konumundadır. Bu konumu bir cazibe merkezi oluşturmaktadır. Bu avantajı iyi kullanmalıyız."şeklinde konuştu.
Erzurum'un yüksek rakımda bulunmasının da önemli bir potansiyel olduğuna işaret eden Güvenli, fiziki yapının dezavantajları olduğu gibi, avantajları da bulunduğunu ve bunları değerlendirmek gerektiğini bildirdi.
Güvenli: "Erzurum'u bir kamp merkezi konumuna getirmeliyiz. Bunun için gerekli altyapı sağlandığında, kış turizminin yanında Erzurum, yazın da her türlü spor için bir kamp merkezi konumuna gelebilir."dedi.