Tuskon'dan Anayasa Değişikli Paketine Destek

TUSKON Başkanı Rızanur Meral, "TUSKON olarak hükümetimizin mevcut anayasada değişiklikler yapma girişimini destekliyoruz" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve AK Parti heyeti, anayasa Değişikliği Paketine ilişkin görüşmek üzere TUSKON'u ziyaret etti. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, TUSKON olarak hükümetin mevcut anayasada değişiklikler yapma girişimini desteklediklerini ifade etti.
Türkiye'nin yeni, sivil ve demokratik bir anayasaya ihtiyacı olduğunu düşündüklerini ifade eden Meral şunları söyledi:
"İktidar ve muhalefetiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki tüm vekillerimiz, tarihi bir sorumluluğu omuzlarında taşımaktadır. Soğuk savaşın sürdüğü 1980'lerin korku temelli siyaset sistemine ve dışa kapalı korumacı ekonomik sistemine göre hazırlanmış mevcut anayasamız, günümüz Türkiye'sinin ihtiyaçlarına cevap veremez haldedir. Artık, yeni bir anayasa hazırlayarak Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan tüm vatandaşlarımızın istek ve ihtiyaçlarını karşılayacak çağdaş düzenlemelerin önünü
açmak acil bir görev haline gelmiştir."
İktidarın bu konuda üzerine düşeni yaptığını kaydeden Meral, "Bizler TUSKON olarak anayasa değişikliğinin merciinin halkın iradesini temsil etmekte olan Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu düşünüyoruz. Mevcut Meclisin bu yetkiyi kullanmasının önünde hiçbir engel olamaz" dedi.