Bağcılar'da 3 Kuşak Oyuncak Müzesini Gezdi

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen bir etkinlikle dedeler ve torunlar Istanbul Oyuncak Müzesi'ni gezdi

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen bir etkinlikle dedeler ve torunlar Istanbul Oyuncak Müzesi'ni gezdi. Dedeler ve nineler çocukluk yıllarının oyuncaklarını görünce duygusal anlar yaşarken, torunlar da geçmiş dönem oyuncaklarını daha güzel bulduklarını söyledi.
Bağcılar Belediyesi, "Yaşlılar Haftası" dolayısıyla dedeler ve torunları Istanbul Oyuncak Müzesi'nde bir araya getirdi. Dedeler ve ninelerin torunlarıyla katıldığı gezide duygusal anlar da yaşandı. Büyükler kendi çocukluk dönemlerine gittiklerini ifade ederken, torunlar geçmiş dönem oyuncaklarını şimdiye göre daha çok beğendiklerini söyledi.
Ebrar ve Merve isimli ikiz torunlarıyla müzeyi gezen Ahmet Aksu (56), müzeyi gezerken büyük heyecan yaşadığını anlattı. Özellikle gördüğü bir çantanın kendisini çok heyecanlandırdığını söyleyen Aksu, "Bu çantayı çocukluğumda bir arkadaşım almıştı. Benim de olmasını istedim ancak imkansızlıklardan dolayı babam alamamıştı ve bir ay ağlamıştım. Burada görünce çok heyecanlandım ve duygulandım. Bu beni bir kez daha çocukluk yıllarıma götürdü" dedi.
Ebrar ve Merve (8) ise müzeyi çok güzel bulduklarını söyledi. Geçmiş dönem oyuncaklarını çok beğendiklerini anlatan ikizler, müzeyi gezerken, kendi oyuncaklarını saklama kararı aldıklarını anlattı.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, geziyi Yaşlılar Haftası dolayısıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Amaçlarının dede ve nineler ile torunları zamanda bir yolculuğa çıkarmak olduğunu söyleyen Çağırıcı, benzer etkinliklere devam edeceklerini ifade etti.
Şair Sunay Akın tarafından 2005 yılında Kadıköy'de ailesinden kalma Köşk'te kurulan müzede 4 bin antika oyuncak sergileniyor. Yurt içi ve yurt dışından değişik tarihlerde toplanan oyuncakların en eskisi 1817'de Fransa'da yapılan bir oyuncak keman* Müzenin diğer en eski oyuncaklarını ise 1820 yılında Amerika'da yapılan bir bebek, yine aynı ülkeden 1860 yılına ait misketler oluşturuyor.