Afrika Hayvanları Yazlık Bahçelerine Çıktı

Havaların ısınmasıyla birlikte Avrupa'nın en büyük 3

Havaların ısınmasıyla birlikte Avrupa'nın en büyük 3.cü Hayvanat Bahçesi'nde Afrika hayvanları yazlık bahçesine çıkarıldı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi yetkilileri Türkiye ile vizeleri kaldırılan Suriye'den bu yıl binlerce ziyaretçi bekliyor.
Hayvanat Bahçesi Müdürü M. Celal Özsöyler, yaptığı açıklamada havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçi sayısında ciddi artışlar olduğunu belirterek, "Yaz dönemine girmemizle birlikte ziyaretçi akınına uğradık. Bu yılın ilk 3 ayına baktığımız zaman 2010 yılında ziyaretçi sayısında rekora gidebiliriz. İlk 3 ay içinde 62 bin kişi burayı ziyaret etti. Özellikle Türkiye-Suriye arasında vizelerin kaldırılmasıyla ziyaretçi sayısı ciddi oranda artmıştır. Suriye'den yüzlerce kişi düzenlenen özel turlarla buraya
gelmektedir. Bu turlar sayesinde Suriye'nin özellikle Halep ve Şam başta olmak üzere birçok kentinden ziyaretçiyi ağırlıyoruz. Hayvanat Bahçemiz Avrupa'nın 3. cü en büyük bahçesi olmakla birlikte dünya genelinde en temiz sayılan bir mekandır" dedi.
Geçtiğimiz ziyaretçi sayısının 870 bin olduğunu hatırlatan Özsöyler, "Bu yıl Suriye'den daha çok ziyaretçi bekliyoruz. Geçen yılın rakamlarının sütünde tamamlayacağımıza inanıyorum. Burada sosyal donatı alanları, çocukların gezip dinlenebilecekleri ve oynayabilecekleri parklar. Çocuklar için ayrıca hazırlanan hayvanat bahçemiz var" dedi.
Havaların ısınmasıyla birlikte birçok Afrika hayvanını yazlık bahçelere de çıkarıldığını anlatan Özsöyler, "Havaların soğuk olmasından dolayı Aslan, Kaplan, Leopar, Jaguar ve Zürafa gibi hayvanlarımız dışarı çıkarılmıyordu. Şuanda havalar gayet sıcak ve bu hayvanlarımız yazlık bahçelerine çıkardık. Ziyaretçilerimiz bu hayvanlarımızı artık görebilecek" diye konuştu.