Erzincan'da Dünya Ormancılık Günü Etkinlikleri

21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında Çevre ve Erzincan Orman İl Müdürlüğü tarafından çeşitli programlar düzenleniyor

Erzincan'da Dünya Ormancılık Günü Etkinlikleri
21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında Çevre ve Erzincan Orman İl Müdürlüğü tarafından çeşitli programlar düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında Çevre ve Orman İl Müdürü Zakir Karartı ve Orman İşletme İl Müdürü Halil Yörükoğlu başta olmak üzere kurum çalışanları Atatürk Anıtı'na çelenk koydu ve Vali Abdulkadir Demir'i makamında ziyaret ettiler.
Erzincan'ın yeşillenmesi ve ormanlık alanlarının çoğalması noktasında göreve geldikleri ilk günden itibaren bir takım çalışmalar yaptıklarını açıklayan Vali Abdulkadir Demir, "Dünya Ormancılık Günü tüm Türkiye de kutlanıyor. Bu hafta içerisinde de hem bilinçlendirme hem de tekrar orman varlığının gözden geçirilmesi ile ilgili uygulamalar yapılıyor. Geçen iki kurum ayrı program yapmıştı. Bu yıl ise iki kurumda bir dayanışma içerisinde ortak hareket ederek bir program hazırladılar. Türkiye de ki arazilerin orman varlığı yönünden yüzde 27 si orman varlığı iken Erzincan da bu oran yüzde 13 dolayısıyla Erzincan'ın bir kısım bölgesinin özellikle orman için çok elverişli olmasına rağmen yeterli ormanımız yok. Dolayısıyla bizim hedefimiz 5 yıl içerisinde bu oranı yüzde 16'ya çıkarmak. Bu hedefimize ulaşmak için arkadaşlarımız çok büyük bir gayret gösteriyor. 2009 yılı içerisinde 10 hektarlık bir alana PTT Genel Müdürlüğü tarafından hatıra ormanı yaptırıldı. Bunun dışında İş bankası tarafından finansı sağlanan bir alan da yine bir çalışma başlatıldı. Ayrıca yine iki müdürlüğümüz de kendi alanları ile ilgili çok önemli çalışmalar yaptı. 2010 yılı bizim için çok önemli. Bütün Erzincan çevresinde ağaçlandırma seferberliği yapılıyor. Başta belediyelerimize olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza fidan sağlama yönünde hiçbir sıkıntımız yok. Belediyelerimize geçen yıl Çevre ve Orman Bakanımızın katıldığı toplantıda söz verilmişti. Bunların tamamı tedarik edildi. Belediye başkanlıklarımıza hem süs bitkisi olarak hem de orman itkisi olarak bunlar tedarik edildi. Bunun dışında diğer yerlerde de fidan tedariki sağlanacak. Özellikle E-80 karayolunun çevresinde dikilebilecek tüm alanlara ağaç dikilmesi ilgili zaten Refahiye tarafından bir çalışma yapıldı. Hedefimiz Sansa yolunda da asfalt çalışmalarının tamamlanmasından sonra o bölgede de ağaçlandırma çalışmalarına başlamak. Bu sene yol ayrımlarına top akasya dedikleri görünümü güzel olan bir ağaç türü hazırlandı. Geçen sene İl Özel idaresi ile Erzincan Belediyesi ortak bir çalışma yapmıştı. Bu çalışmada onun devamı olacak. Bu sene toplum yararına çalışma programı çerçevesinde özellikle ormanda işçi çalıştırılmasıyla ilgili 350 bin TL civarında ir ödenek geldi. Bu ödeneği iki müdürlüğümüze 70 şer kişi den 140 kişi istihdam edilecek şekilde verildi. Bunlarda 1 Nisan tarihinde çalışmaya başlayacaklar. Bu anlamda da bir sıkıntımız yok. Mera vasfından çıkmış olan yerlerin tespiti de yapılıyor. Unları Çevre ve Orman İl Müdürlüğümüze vererek orman varlığımızı artıracağız. Bu bölgeye uygun orman varlığını tespit edip, bölgeye uygun orman varlığı dikimi birinci önceliğimizdir. Bu konuya çalışma süremiz içerisinde özen vereceğiz. Kurumlar olarak el ele vererek bu varlığı daha da artırmak zorundayız" açıklamasında bulundu.