Şehit Yakını Ve Gazilerin Onur Günü

Adana'da Cumhurbaşkanlığı tarafından devlet övünç madalyasına layık görülen 6 şehit yakını ve 10 gaziye törenle madalyaları verildi.

Şehit Yakını Ve Gazilerin Onur Günü
  Valilik toplantı salonunda yapılan tören öncesinde konuşan Adana Valisi İlhan Atış , gazilerin ve şehit yakınlarının herşeyin en iyisine layık olduğunu belirterek , " Onlar gece-gündüz demeden bizim canımızı korumak için canı pahasına bu vatanı savundu . Onların için ne yapsak azdır " dedi .
Atış , Cumhurbaşkanlığı tarafından Adanalı 6 şehit yakını ve 10 gazinin devlet övünç madalyasına layık görüldüğünü , bu madalyayı almanın onur verici olduğunu kaydetti .
Konuşmanın ardından sırasıyla önce şehit yakınlarına ardından gazilere madalyaları verildi . Atış , 2 yıl önce Aktütün baskınında 16 arkadaşıyla birlikte şehit olan Onur İlgen ' in babasına madalyayı verdi . İlgen ' in babası oğlunun vatanı için şehit olduğunu , bunun için madalya aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi .
6 . Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek ise madalyayı Mardinli olan ve bir yıl önce şehit olan erin babasına verdi .
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise 5 yıl önce Şırnak ' ta görevini yaparken PKK ' lıların döşediği mayına basması sonucu gazi olan Astsubay Barış Ökten ' e madalyasını verdi .
Ökten , vatanı için bekçilik yaparken gazi olduğunu ve yıllardır mayın nedeniyle yüzünde hasar olduğu için ameliyat olduğunu belirterek , " Madalya almam beni onurlandırdı . Devletimin beni düşünerek madalya vermesi bana gurur verdi " diye konuştu .