Erdal Kalkan Bayraklı Esnafını Dinledi

Geçtiğimiz hafta İzmir Milletvekili İsmail Katmerci için esnaf programı düzenleyen İlçe Başkanı İsmail Sarı önceki gün de İzmir Milletvekili Erdal Kalkan'ı esnafla bir araya getirdi

Erdal Kalkan Bayraklı Esnafını Dinledi
  Geçtiğimiz hafta İzmir Milletvekili İsmail Katmerci için esnaf programı düzenleyen İlçe Başkanı İsmail Sarı önceki gün de İzmir Milletvekili Erdal Kalkan ' ı esnafla bir araya getirdi . Bayraklı İlçe Başkanlığı ' nda düzenlenen toplantıya katılan Erdal Kalkan , vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı .
Belediye Meclis Üyesi Kemal Büyükkesim ve İl Genel Meclis Üyesi Özden Küçükdumlu ' nun da katıldığı toplantıda vatandaşların demokratik açılımla ilgili soruları yanıtlayan Kalkan ; " Biz kendi coğrafyamızda yaşayan tüm yurttaşlarımızın eşit haklara sahip olmasını istiyoruz . Amacımız Hakkari ' deki yurttaşımızla Edirne ' deki yurttaşımızı T . C . vatandaşlığı çatısı altında ; sosyal , ekonomik , kültürel , hukuksal her boyutta eşit kılmaktır . 12 Eylül dönemlerinden kalan antidemokratik , insan haklarına aykırı , hukukun üstünlüğüne ters mevzuatı uygulamadan kaldırıp ; daha özgür , daha aydınlık , daha demokratik bir Türkiye yaratmayı amaçlıyoruz . Eğer ortada bir sorun varsa , bunun görmezden gelmek , üzerini örtmek , cesaretle yüzleşmemek sorunun daha da büyümesine ve kangren olmasına neden olmaktadır " dedi .
Kalkan daha sonra Bayraklı Sevgi Yolu ve Gümüşpala esnafını ziyaret etti . Esnafı tek tek ziyaret ederek sohbet eden Erdal Kalkan ; " Geçtiğimiz yıl tüm dünyada büyük bir ekonomik kriz yaşandı . Dünyanın en büyük şirketleri ve bankaları iflas etti . Dünyadaki bu krizin etkileri yer yer ülkemizde de sıkıntıya neden oldu . Ancak tüm dünyadaki tahribatına bakarsak en az etkilenen bizim ülkemiz oldu diyebiliriz . Nitekim bu durumda en önemli etken AK Parti Hükümetleri döneminde uygulanan istikrarlı ekonomi politikalarıdır . Bunun en büyük kanıtı ; global krizde dünyanın en büyük bankaları battı , ancak Türkiye ' deki tüm bankalar ayakta kaldı " diye konuştu .