Çavuşoğlu Zamanı gelince il olacağız

Avsallar Belediye Başkanı Hüseyin Enver Görgülü'nün daveti üzerine 20 Mart Cumartesi günü Avsallar'a gelen AK Parti Antalya Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, belde halkının sorunlarını dinledi.

Çavuşoğlu Zamanı gelince il olacağız
Çavuşoğlu, Hamdi Görgülü isimli vatandaşın, “Alanya ne zaman il, Avsallar ne zaman ilçe olacak?” sorusu üzerine, “Bugüne kadar yönetime gelen iktidarlar seçim meydanlarında Alanya’ya il sözü verip plaka hediye ettiler. Biz AK Parti iktidarı olarak seçim öncesi bu yönde bir söz vererek halkımızın iyi niyetini suiistimal etmiyoruz. Alanya zamanı gelince il olacaktır. Bugün İncekum’da darbe çağırtkanlığı yapan sakat kafaları da kınıyorum” dedi. Avsallar Belediye Çay Bahçesi’nde yapılan sohbet toplantısına, Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu, belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

HALKIM İÇİN KENDİMİ FEDA ETTİM

Toplantının açış konuşmasını yapan Avsallar Belediye Başkanı Hüseyin Enver Görgülü, “Ben ve arkadaşlarım Avsallar için kendimizi feda ettik. Ben belediye başkanı değil, Avsallar halkının hizmetçisiyim” dedi. Görgülü, konuşmasına şöyle devam etti: “Yaklaşık bir yıldır belediye başkanıyım. Avsallar’a yapılması gereken bazı hizmetler vardı. Biz ne yaptık? Bu hizmetleri getirebilmek için kendimizi feda ettik. Çöplük konusunda verdiği desteklerden ötürü Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ederim. Yeşilköy’de yapılan toplantıda MHP’li Tunca Toskay, ‘Bunları seçimle yıkamayacağız, darbe ile yıkacağız’ demiş. Biz demokrasi aşığıyız. Bu ülke darbelerle bu hale geldi. Ülkemize en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Bazı çevrelerde sürekli dedikodular yapılıyor. Belediye meclisi üyeleri arasında sorun yaratmaya çalışıyorlar. Biz bunları duymazlıktan gelip Avsallar’a en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Cenaze yıkama aracı aldık, güvenlik kamerası ve kaldırım çalışmaları devam ediyor. Düğün salonu inşaatı sürüyor. Karaçaltı yolu parke yapılıp aydınlatılacak. Telefon kabloları yer altına alınıyor. İmar planı sorununu bir yıl içerisinde çözdük. 5 binlik ve 1000’lik planların hazırlığına başlandı. Ben belediye başkanı değilim, Avsallar’ın hizmetkarıyım” dedi.

TUNCA TOSKAY DARBE ÇIĞIRTKANLIĞI YAPIYOR

Başkan Görgülü’den sonra kürsüye gelen AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tunca Toskay’ın, İncekum’daki tapu törenindeki konuşmasında söylediği, “Muhalefet seçim istediği zaman Başbakan ‘seçim isteyen vatan haini’ diyor. Demokrasilerde iktidar neyle değişir? Seçimle değişir. Demokrasilerde ülke kötüye giderse muhalefet ne ister? Seçim ister. Muhalefet, sen git ülkeyi iyi yönetemiyorsun, ‘ben daha iyi yöneteceğim’ diye seçim ister. Bunun neresi vatan hainliği, eğer sen seçim isteyene vatan haini dersen, seni o zaman darbe ile değiştirirler. O zaman da ‘darbe var’ diye sen kızıyorsun” sözlerini darbe çığırtkanlığı olarak değerlendirdi.

TÜRKİYE’DE DARBE DÖNEMİ BİTMİŞTİR

Çavuşoğlu, “Biz bugün MHP’nin İncekum’da yaptığı gibi darbe çığırtkanlığı yaparak siyaset yapmıyoruz. Biz Türkiye’de darbe istemiyoruz. Türkiye’de demokrasi istiyoruz. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyoruz. Buna inanıyoruz, sakat beyinli kafaları nefretle kınıyoruz. Bugün hala darbe çığırtkanlığı yapanlar varsa, bu Türk demokrasisi ve insanlık için büyük bir ayıptır. Böyle insanlar varsa, Türkiye’de gerçekten düşünmek gerekir diyorum. Bugün bölgemizde bulunan bazı milletvekillerinin darbe çığırtkanlığı yaptığını öğrenmiş bulunuyoruz. Biz demokrasiye inanıyoruz” dedi.

ÇAVUŞOĞLU: GEREĞİNİ BİZ YAPARIZ

Yapılan konuşmalardan sonra, halk toplantısı soru cevap şeklinde devam etti. İlk sözü alan Yeni Mahalle Muhtarı Musa Demir, “Bir yatırımcı Karaçaltı İlköğretim Okulu inşaatını yapmak için söz vermişti ancak bugüne kadar hiçbir şey yapılmadı. Bu okulun sınıflarında 45 öğrenci var. 200 öğrenci servislerle diğer okullara taşınıyor. Bu da öğrenci velisine artı bir masraf yüklüyor” dedi. Demir’e yanıt veren Başkan Görgülü, “İşadamı Semih Aliman’la geçtiğimiz günlerde görüştüm. Mart ayından sonra inşaata başlayacağını söyledi. İnşaata başlamazsa başka alternatifler arayacağız” diye konuştu. Çavuşoğlu da, “Turizmci arkadaş okul inşaatına başlamazsa biz gereğini yaparız. Ayrıca Avsallar’a Anadolu Lisesi yapılması için girişimlerimiz devam ediyor” dedi.

BİZ BÖLGEYE AİLECEK KENDİMİZİ ADADIK

Bir vatandaşın “Sağlık ocağından yeterince hizmet alamıyoruz” şeklindeki yakınması üzerine konuşan Çavuşoğlu, “Avsallar’a 112 acil servis istasyonu açılacak. Yaylalara gezici sağlık ekipleri göndereceğiz. Alanya Devlet Hastanesi’nin doktor kadrosunu güçlendirdik. Oba’da 350 yataklı bölge hastanesi yapılacak. Ayrıca yayla yolları asfaltlanacak. Avsallar’dan yaylaya giden yol da gelecek yılın programına alınacak” dedi. Mevlüt Çavuşoğlu, Hamdi Görgülü isimli vatandaşın, “Alanya ne zaman il olacak?” sorusu üzerine, “Bu bölgede Avsallar ve Türkler’in birleşerek Avsallar’ın merkez olmasını istiyoruz. İl konusu bugüne kadar iş başına gelen hükümetler tarafından suiistimal edilerek halkımız kandırıldı. Bazıları Alanya’da yaptıkları mitinglerde plaka dahi verip gittiler. Biz AK Parti olarak seçim öncesi ve sonrası il sözü vererek halkımızın duygularını suiistimal etmek istemiyoruz. Alanya’nın il olması için zamanı gelince gereği yapılır. Avsallar halkının bizim ailede ayrı bir yeri vardır. Bu nedenle Avsallar halkına şükran duyuyoruz. Babam bu bölgeye kendini adamıştır. Allah aramızdaki birlik ve beraberliği bozmasın” diye konuştu.

SU KONUSUNDA ENDİŞENİZ OLMASIN

Mehmet Gürses adlı çiftçinin Alara Su Birliği’nin çiftçiye verdiği suyun fiyatının çok yüksek olduğunu dile getirmesi üzerine konuşan Çavuşoğlu, “Manavgat’tan gelecek suyun bir bölümünü özelleştirme kapsamından çıkardık. Bizim hedefimiz Alara suyunun kendi cazibesiyle akmasını sağlamak. Bunun için çalışmalar yapılıyor. Suyun cazibeyle akmasıyla elektrik giderleri olmayacağından su maliyeti otomatikman düşecek. Siz de yönetim olarak fiyatları düşürmek için tüm imkanlarınızı seferber etmelisiniz” dedi.