Aydın'da 90 Kişi Gönüllü Gıda Müfettişi Oldu

Aydın Valiliği tarafından başlatılan 'Gönüllü Gıda Müfettişliği Projesi' kapsamında, Gönüllü Gıda Müfettişi olmaya hak kazanan 90 kişiye, kimlik kartları düzenlenen törenle verildi.

Aydın'da 90 Kişi Gönüllü Gıda Müfettişi Oldu
  Aydın Kültür Merkezi ' nde düzenlenen törende konuşan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş , gıda güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu herkesin bildiğini belirterek , ' Gönüllü Gıda Müfettişliği Projesi ' nin Türkiye ' de ilk defa Aydın ' da başlatıldığını söyledi . Proje sayesinde ' Aydın ' da üretilen gıda muhakkak denetlenmiştir , muhakkak yerlidir ' anlayışını yerleştireceklerini ifade eden Coş , " ' Bu proje , bölgeye ve Türkiye ' ye yönelik gıda üreten firmalarımız için de bir güven unsuru olacaktır . Onların pazardaki konumlarını güçlendirecektir . Hiç kimseden özel bir şey istemiyoruz . Herkesten uyması gereken yasal yükümlülükleri yerine getirmesini istiyoruz . Bu şartlar çerçevesinde gıda üreten ve satan yerler olarak çalışmalarını arzu ediyoruz " dedi .
Coş , Aydın Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi ' ndeki personellerle , gıda denetiminin yılda anca bir yada iki defa yapılabildiğini , bunun da yetmediğini dile getirerek , proje sayesinde gönüllü gıda müfettişleri aracılığıyla gıda işletmelerinin sürekli olarak denetim altında olacağını kaydetti .
ADÜ Rektörü Prof . Dr . Şükrü Boylu da sağlıklı beslenmenin birinci koşulunun , sağlıklı gıdaya ulaşmak olduğunu belirterek , bu konuda bir duyarlılığın artırılması için böyle bir projenin başlatılmasını olumlu bir gelişme olarak gördüğünü , önümüzdeki günlerde 5 . 4 milyonluk bir proje ile Aydın ' a gıda laboratuarının kurulacağını bunun da denetilmedeki altyapıyı güçlendireceğini söyledi .
Aydın Tarım İl Müdürü Muhsin Temel ise proje kapsamında düzenlenen eğitimlere katılarak , başarılı olan 90 kişinin ' Gönüllü Gıda Müfettişi ' olma hakkını kazandığını söyleyerek , bu kapsamda ADÜ ile sürekli işbirliği içinde olacaklarını ifade etti .
Konuşmaların ardından , Gönüllü Gıda Müfettişi olmaya hak kazanan kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan 90 kişiye kimlikleri , ile birlikte olası denetimlerde kullanılacak tutanaklar teslim edildi .