Müslüman turistlerin tercihi Türkiye

Avrupalı ve Rus Müslümanlar, tatil tercihlerini İspanya, Yunanistan ve Mısır yerine Türkiye'de yana kullanıyor.

  Rus Mobaly Tour Turizm Seyahat Acentesi Genel Mü ; dü ; rü ; Andrey Baranov ( Ahmet ) , Bağımsız Devletler Topluluğu ( BDT ) ve Rusya ' da yaşayan Mü ; slü ; manların tatil yapmada birinci tercihlerinin Tü ; rkiye olduğunu sö ; yledi .

Rus Mü ; slü ; manların Tü ; rkiye ' de tatillerini Antalya , Konya , İstanbul , Kapodakya ve Karadeniz bö ; lgesinde yaptığını belirten Andrey Baranov , son 2 yıl iç ; inde Aydın Didim , Kuşadası ile Muğla ' nın Fethiye , Ö ; lü ; deniz , Marmaris , Datç ; a , Bodrum ve Ö ; lü ; deniz ' i tercih ettiklerini sö ; yledi . İslam diniyle sonrada tanışan Rus Mü ; slü ; manların Tü ; rkiye ' de kendilerini huzur ve gü ; ven iç ; inde hissettiklerini belirten Baranov , entelektü ; ellerin ise başta Ahlat olmak ü ; zere Anadolu turuna ç ; ıkarak Anadolu Selç ; uklu ve Osmanlı dö ; nemi eserlerini incelediği sö ; yledi . Baranov , ' Antalya bö ; lgesine gelen Mü ; slü ; man olmuş turistler genelde eğitim dü ; zeyleri yü ; ksek . Kü ; ltü ; r ve tabiat varlıklarını incememeyi seviyor . İstanbul ' a uğradıktan sonra Antalya ve başka bö ; lgelere gidiyorlar . Antalya ' da tatillerini Belek , Kemer , Manavgat Kızılağaç ; Turizm Bö ; lgesi ( KTB ) ve Side ' de yapıyor . ' diye konuştu .

Almanya Berlin şehrinde 12 gü ; nlü ; ğü ; ne ailecek Side ' ye tatile geldiklerini belirten bilgisayar mü ; hendisi Linda Olsert , 2007 yılında makina mü ; hendisi eşiyle birlikte Mü ; slü ; man olarak Fatma ismini aldığını ifade etti . Eşiyle birlikte 6 yıldır tatillerini Antalya ve turistik ilç ; elerinde yaptığını vurgulayan Linda Olsert , İspanya , İtalya , Fransa ve Yunanistan ' da tatil yapmayı hiç ; dü ; şü ; nmediklerini sö ; yledi .

7 yıl ö ; nce Londra ' da İslamla şereflendiğini belirten İngiliz mimar Tony Halker , 4 yıldır tatilini Kemer ve Side ' de yaptığını ifade etti . Halker , dü ; nyada bugü ; ne kadar 37 ü ; lke gezdiğini ve Mü ; slü ; man olmasına Londra ' da bir Tü ; rk arkaşının vesile olduğunu sö ; yledi . Halker , Tü ; rkiye ' de ailecek tatil yapmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti .

Kaynak : CİHAN