Erzurum Valisi Özturk, Yabancı Kaçaklar Konusunu Değerlendirdi

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, ülkemizde bu kadar fazla sayıda kaçak göçmenin yakalanmasını sınırların iyi korunmamasına bağladı.

Erzurum Valisi Özturk, Yabancı Kaçaklar Konusunu Değerlendirdi
  Göreve başladığı günden itibaren ilçe gezilerini sürdüren Vali Sebahattin Öztürk ' ün son durağı Horasan ilçesi oldu . İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Altınok , Emniyet Müdürü İbrahim Çelik , Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak olduğu halde Horasan ilçesine giden Vali Öztürk ' e , Kaymakam Mahmut Ağbal yörenin sorunları ve çalışmalar hakkında bilgi verdi . Kaymakam Ağbal , asayiş olaylarında en fazla kaçakçılık ve kaçak göçmenlerle uğraştıklarını belirtince Vali Sebahattin Öztürk " Kaçak sigara yakalayın . Ama şu kaçak göçmen konusu kötü . Yabancı kaçakların barındırılması , yedirilip içirilmesi , gönderilmesi başlı başına bir sorun . Kaçak göçmenlerin buralara kadar gelmesi sınırların iyi korunmamasından kaynaklanıyor . Ama bu sorunu mutlaka çözeceğiz . Daha dikkatli davranmamız gerekiyor " diye konuştu .
Eğitim - öğretim konusunda Kaymakam Ağbal ' a neler yapmaları gerektiğini söyleyen Vali Sebahattin Öztürk " Çocuğunu okula göndermeyen anne babalar varsa mutlaka cezalandırın . O çocukların okula gitmesini sağlamak bizim görevimiz . Çocukları hayata biz hazırlayacağız . Başka çare yok . Bu arada geziler düzenleyin . Ankara ' ya , Anıtkabir ' e , Çankaya ' ya , Çanakkale ' ye gönderin " dedi .