Ayvalık Chp, Köy Ziyaretlerini Sürdürüyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 29 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra Ayvalık Merkez, Altınova ve Küçükköy Belediye Başkanlıkları'nı ve İl Genel Meclisi'nde de üç üyeliği kazanan CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı, bir süre önce başlattığı köy ziyaretlerini bu haftada sürdürdü

Ayvalık Chp, Köy Ziyaretlerini Sürdürüyor
  Balıkesir ' in Ayvalık ilçesinde 29 Mart Yerel Seçimleri ' nden sonra Ayvalık Merkez , Altınova ve Küçükköy Belediye Başkanlıkları ' nı ve İl Genel Meclisi ' nde de üç üyeliği kazanan CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı , bir süre önce başlattığı köy ziyaretlerini bu haftada sürdürdü . Önceki gece Altınova Beldesinin Bulutçeşme ve Beşiktepe köylerini ziyaret eden CHP ' liler gördükleri ilgi nedeniyle adeta moral dopingi yaşadılar .
Önceki akşam , CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol , Ayvalık , Altınova ve Küçükköy ' ün CHP ' li Belediye Başkanlarıyla , Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra İl Genel Meclisi üyelerini de yanına alarak Ayvalık ' ın Altınova beldesine bağlı Bulutçeşme ve Beşiktepe köylerini ziyaret ettiler .
Rakım olarak Ayvalık ' ın en yüksek tepelerinde yerleşik olan Bulutçeşme ve Beşiktepe köylerinde soğuk havaya rağmen köy muhtarlıklarına ait kahvehanelerde sıcak çaylar eşliğinde sohbet havasında gerçekleşen toplantıya köylülerin ilgisi büyük olduğu gözlendi .
Cumhuriyet Halk Partisi Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol ' un yanı sıra , Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen , Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer , Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin , CHP Balıkesir İl Genel Meclis Üyeleri ile Ayvalık , Küçükköy ve Altınova Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı ziyarette , ilk olarak Bulutçeşme köyüne gidildi .
Köy muhtarlığının kahvehanesinde toplanan köylülerle gerçekleşen ziyarette , Bulutçeşme Köyü Muhtarı Nadir Adalı , köylerinde alt yapı eksikliklerini dile getirerek , köylerinde mezarlık olmadığını ve bunun için de gerekli CHP İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Keklikçi ' nin de desteğiyle yaptıklarını anlatarak , CHP ' li heyetten bu konularda destek istedi .
Bulutçeşme köyünün ardından Beşiktepe köyüne geçen CHP ' li gurup , bu köyde de köy muhtarlığına ait kahvehanesinde sohbet ederek ilçe ve ülke gündemine ait konular hakkında sohbet ettiler . Çayların içildiği ve dostluk havasında geçen konuşmalarla Bulutçeşme ve Beşiktepe köylerine sohbet toplantıları düzenleyen CHP ' nin ziyaretinden köylüler mutlu olduklarını ifade etmeleri dikkat çekti .
Her iki köy ziyaretinde de CHP Balıkesir İl Genel Meclis üyesi ve eski Ayvalık Tariş Müdürü Fevzi Keklikçi ' nin köylülere CHP ' li heyeti tanıtımın ardından CHP İlçe Başkanı Hüsnü Erol ' a sözü verdi .

" KÖYLÜMÜZ YURDUMUZUN EFENDİSİDİR , GÖRÜN BAKIN Kİ , EFENDİMİZİ NE HALE GETİRDİLER "
CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol , " Ayvalık ' ın Altınova , Küçükköy ve köylerle tek bir yumruk olması gerektiğini düşündüğümüz için buradayız . Köylü vatandaşlarımızın hangi konuda olursa olsun bir sıkıntıları söz konusu olduğunda Ayvalık , Küçükköy ve Altınova Belediye Başkanlarımız ve İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızla tanışmalarını sağlayabilmek adına bugün burada köylülerimizle bir araya geldik . Seçim zamanı olmamasına rağmen sizlerle sohbet etmek ve dertleşmek için buradayız . AK Parti 7 yıldır ülkeyi yönetiyor . 7 yıl önce Ak Parti tüzüğünde kırsal kesimi kalkındırmayı vaat etmişti . Parti tüzüklerine de bu konuyla ilgili pek çok madde koymuşlardı . Peki , AK Parti bu 7 yıllık süreçte kırsal kesimi kalkındırabilmek için hangi vaadini yerine getirdi . Tütün ekmeyin diye bu hükümet tütün üreticisine para ödüyor . Tekel fabrikalarını sattı . Tütün ülkesi olan ülkemizi yabancı ülkelerden ithal edilen tütün mamulleri firmalarına teslim etti . Bu muydu kırsal kesimi kalkındırmak? " diye konuştu .

" İŞSİZLİK YÜDE 20 ' LERE ULAŞTI "
CHP İlçe Başkanı Hüsnü Erol , " Nüfusu 35 bin civarında olan Ayvalık ve çevresinin 12 bin kişisi icralık . Siz köylülerimiz Atatürk ' ün dediği gibi yurdumuzun efendisisiniz . Ama günümüzde pek çoğunuz üretirken harcadığınız emeğinizin karşılığını alamıyorsunuz , yetmiyor birde zirai makinelerinize borçlarınızdan dolayı icralar geliyor . Yurdumuzun efendisi olan sizleri bu hale getirdiler . Türkiye ' de şu anda rekor işsizlik var . Bunu hükümette kabul ediyor . Rakamlar resmi rakamlardır . Şu an ülke tarihinin en üst seviyesine ulaştı işsizlik . 1 . 5 milyon vatandaşımız işsiz . Bu işsizlerin sonu ne olacak? " diye sordu .
AK Parti ' nin 2002 yılından bu yana iktidar olduğunu vurgulayan Erol , " Sosyal toplumsal hak talepleri var . Tekel İşçileri direniyor . Ama hükümet bu konuda işçilere karşı kayıtsız davranıyor . Güneydoğu ' da ki teröriste bayraklı ve bandolu karşılama yapılıyor , gelen teröristleri karşılandıkları yere yargıyı götürerek yargılanıyor . Peki , orada bir tane Türk bayrağı gören var mıydı? Ama bu ülkenin başbakanı orada çıkıp , " işte özlenen görüntüler bunlardır " diyerek , " İşte barış budur " diyebiliyor . Barış buysa , öyle bir barış olamaz " dedi .
Yargı bağımsızlığına da değinen Erol , " Bir siyasal iktidar var . Bunun görevi Yürütme . TBMM var , kanun çıkarıyor , bunun adı da , Yasama . Ama bir de yargı var . Yargı ' da , kanun dışına çıkılırsa , yasaların güvencesi olarak , kontrol mekanizması olarak görev yapıyor . Peki , son günlerde Yargıtay Başkanı ne diyor? " Ateş bacayı sardı , saldırıyorlar bize . . . " Yargının durumu bu . . . Hangi mahkemeye güveneceğiz? Terörle mücadele de artık terörist başı Apo ' nun İmralı ' da ki odasının duvarlarına nem emen kâğıtlar döşeniyor . 10 santimetrenin hesabı yapılıyor . Orada güvenlik kuvvetlerinde görev yapan askerlerde aranan şart nedir biliyor musunuz? O güvenlik kuvvetleri mensubunun sülalesinin iki göbek ötesinde şehit olmaması . Yani Apo ' nun olduğu yerde şehit yakınları görev yapamaz . Böyle bir düşünce şekli olduğu sürece bir gün Apo ' yu da dışarı çıkaracaklar ama inşallah nasip olmaz " diye konuştu .

" TÜRKİYE AB ' YE GİRERSE ÜLKEDE ÇİFTÇİ KALMAZ "
Köy ziyaretlerini şahsı adına sık sık yaptığını kaydeden ve anne tarafının Altınova ' lı olduğunun altını çizen Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen , her iki köyde de yaptığı konuşmalarda ' ' Mevcut iktidar partisi , gübreyi sübvanse etmiyor ve sizlerde gübre alamıyorsunuz . Uçak benzini ucuzluyor ama sizler üretici olarak ucuz mazot kullanamıyorsunuz . Neden? Çünkü tüm bunlar AB ' ye girebilmek için yapılıyor . Peki , son zamanlarda AB ' ye giriyoruz diye bir söz duydunuz mu başbakanın ağzından? Hükümet AB ' ye girebilmek uğruna , sadece AB ülkeleri istiyor diye , tarım politikalarından vazgeçti . Biz geçen dönem her gittiğimiz yerde bunu anlattık . Türkiye AB ' ye girerse , ülkede çiftçi kalmaz . Neden kalmaz? Çünkü tarımla geçinen ülkelerin AB ' ye girmesi için üretici oranını yüzde 10 ' a indirmesi gerekmektedir . Bizim tarımdan geçinen nüfus oranımız yüzde 35 , şimdi biz AB ' ye girebilmek için bu oranı yüzde 10 ' a çekmek durumunda bırakılmaya zorlanıyoruz . Bu nasıl oluyor? Çiftçinin ürettiği ürüne fiyat vermeyecek , ürünü desteklemeyecek , gübreyi ve ilacı ucuzlatmayacaksınız ve ne olacak? Çiftçi yok olacak . Kazara bir kez daha AK Parti iktidara gelecek olursa , bakın samimiyetimle söylüyorum elinizde hiçbir şeyiniz kalmayacaktır " diye konuştu .

" İKTİDAR , ORDUYU VE YARGIYI ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR "
CHP ilçe örgütüyle birlikte Bulutçeşme ve Beşiktepe köyleri ziyaretine giden Küçükköy ' ün CHP ' li Belediye Başkanı Mesut Ergin ' de yaptığı konuşmada , " Malum kırsal kesim insanımızın geçim kaynağı çiftçiliktir . Günümüzde sizlerinde bildiğiniz gibi çiftçinin ürettiği hiçbir şey para etmemektedir . Hatta ben iddia ediyorum ki , bankalara borcu olmayan insan yok . Benim bile borcum var . Geçenlerde bir gazetede okumuştum . Bir baba evine ekmek götüremediği için intihara kalkışmış . Ülkemiz bu hale gelmiş durumda . Bu gidişe bir dur demek lazım . Ülkede bu kadar sorunlar varken , ülkenin gündemi başka şeylerle meşgul ediliyor . Bu kadar sorunlarımız varken , Balyoz Operasyonu ile asker ele geçirilmek isteniliyor . Yargının üzerine gidilerek , yargı ele geçirilmeye çalışılıyor . Bu tablolar gerçekten ülkemiz için vahim tablolardır " diye konuştu .
Açılımlarla ülkenin önünün tıkanmaya çalışılmasından yakınan emekli Yarbay ve Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ' de , " 2007 yılında subaydım . Emekli oldum . 2009 yılında da Belediye Başkanı oldum . Bu yüzden de subaylık hayatımda uzun yıllar terörle mücadele ettim . Ülke topraklarımızda yaşayan her vatandaşımız birbirimize tahammül etmeyi öğrenmek zorundadır . Şu an hakkında işlem yapılan Saldıray Berk Paşa ile Hüseyin Özçoban bu iki insan benim askeriye de devre arkadaşımdır . Bu iki insanı sizler tanımış olsaydınız şu an hepiniz adeta ayaklanırdınız . Olmadık suçlamalarla suçlanıyorlar . Böylesi pırıl pırıl askerlere böylesi lekeler atılıyor . Bugün bir hâkime verdiği karar nedeniyle müfettişler gönderiliyor . Ortalık toz duman . Bu hükümete bir beş yıl daha katlanabilmek mümkün değildir . Her şey ortada üreticinin hali perişan ötesi . . . Mevcut koşullar berbat . Çiftçi , Memur , İşçi inanılmaz kötü durumda . Esnaf kan ağlıyor . Ama başbakan TV ' lerde Ulusa Sesleniş programlarında pembe tablolar çizerek ekonominin çok iyi olduğunu söyleyebiliyor . Başbakan hangi ülkeden bahsediyor? Cumhuriyet tarihinde elde edilen kazanımlar tek tek satılıyor . Buna rağmen dış borç azalmıyor ve sürekli artıyor ' ' diye konuştu .
Yapılan ziyaretlerde Ayvalık CHP İlçe Başkanı Hüsnü Erol , Ayvalık-Küçükköy-Altınova Belediye Başkanları ve İl Genel Meclis üyeleriyle yapılan ziyarette , CHP İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Keklikçi ' nin köylülerle olan samimi diyalogları gözlerden kaçmadı .
Bulutçeşme ve Beşiktepe köylerinin sorunlarını dinleyen ve yol ve kanalizasyon konusunda köylülerin taleplerini yerine getireceklerine , Beşiktepe Köyü meydanına muhtar Hasan Yıldırım ' ın talebiyle Atatürk büstü yaptırmaya söz veren CHP ' li Belediye Başkanları ve CHP heyetini her iki köyde de köylüler adeta bağırlarına bastıkları gözlemlendi .