Konya'da 'Ne açılım, ne bölünme, bir bütün Türkiye' paneli

Eski Sağlık Bakanı ve MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, demokratik açılımla ilgili olarak, 'Bu açılım küresel güçlerin istediği bir açılımdır' dedi.

Konya'da 'Ne açılım, ne bölünme, bir bütün Türkiye' paneli
  Tü ; rkiye Kamu Ç ; alışanları Vakfı ( TÜ ; RKAV ) Konya Şubesi tarafından dü ; zenlenen ' Ne Aç ; ılım , Ne Bö ; lü ; nme , Bir Bü ; tü ; n Tü ; rkiye ' konulu panele konuşmacı olarak katılan Osman Durmuş , demokratik aç ; ılımı değerlendirdi . Durmuş , ' Bu aç ; ılım kü ; resel gü ; ç ; lerin istediği bir aç ; ılımdır . Ö ; nce Kü ; rt aç ; ılımı dediler . Tepki gö ; rü ; nce demokratik aç ; ılım diye ismini değiştirdiler . Uluslararası anlaşmalara gö ; re topluluklara bu tü ; r kendi kararlarını verme hakları bir kez verilir . Ü ; lkemizde bu karar Kurtuluş Savaşı sırasında verildi . Bu
ü ; lkede yaşayan her tü ; r etnik kimliğe sahip insan Milli Mü ; cadele ' de bu vatan iç ; in ç ; arpışarak kararlarını verdi . Bugü ; n Kü ; rtler , Ç ; erkezler bağımsızlık isteyemez . Bu hak onlara bir kez tanındı ve onlar da Sivas ve Erzurum kongrelerinde bu kararlarını verdi ' dedi .
Dü ; nyada bir biyolojik savaşın başladığını da iddia eden Durmuş , ' Kırım Kongo virü ; sü ; bir laboratuvar virü ; sü ; dü ; r ve bu virü ; sü ; kenelerle doğaya saldılar . Bu virü ; s , yerleşik kö ; y hayatını tehdit eder hale geldi . Benim kö ; ylü ; m şimdi kö ; yü ; ne girmeye korkar hale geldi . Tavuk , hindi , kaz gibi kene yiyen hayvanları da itlaf ettiler . Bu tü ; r şeylerle bizleri yavaş yavaş bu topraklardan gö ; ç ; e zorluyorlar . Uyanık olmamız gerek . Bunun iç ; inde tarih okumak lazım . Sayın Başbakan ' ın tarih okuduğunu hiç ; sanmıyorum . Ben tıp
profesö ; rü ; yü ; m . Sabahlara kadar domuzlarla Domuz Gribi ' ni tartıştım . Ama benim tarih bilmem gerek . Ü ; lkemin ü ; zerinde kirli oyunlar dö ; nü ; yor ' şeklinde konuştu .
Durmuş , ' Biz ordumuza 1980 ' lerde 450 arkadaşımızı neden sorguladınız , hapse attınız diye hayıflanmadık . Bu hü ; kü ; met bir Ergenekon mahsulü ; dü ; r . Ecevit ' siz , MHP ' siz hü ; kü ; met isteyenlerin mahsulü ; dü ; r . Bugü ; n eskiden işbirliği yaptığı kişi ve kurumlarla kavga ediyorlar ' dedi .