Adıyaman'ın Deprem Gerçeği Masaya Yatırıldı

Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan Adıyaman'da, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy tarafından toplantı düzenlendi.

Adıyaman'ın Deprem Gerçeği Masaya Yatırıldı
Geçtiğimiz günlerde Elazığ'da meydana gelen depremin ardından Doğu Anadolu Fay hattı üzerinde bulunan illerde afet toplantıları başlatıldı. Toplantıların ilk Kahramanmaraş ve Adıyaman'da gerçekleştirildi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy ile beraber Deprem Daire Başkanı Murat nurlu, Zarar Azaltma ve İyileştirme Daire Başkanı Ejder Kaya, Müdahale Daire Başkanı Nüvit Pektaş Adıyaman'da ki toplantıya katıldı.
Vali Ramazan Sodan'ın yanı sıra ilgili kurum ve kuruluş müdürleri ile sivil toplum kuruluşundan temsilciler toplantıya katıldı. Adıyaman İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Altuğ tarafından, brifing verildi.

Osman Altuğ brifingde, müdürlüğün araç ve personel durumunun yanı sıra Doğu Anadolu Fay Hattı, Adıyaman'ın deprem riskinden bahsederek, özellikle kırsal bölgelerde yer alan yapıların yıkılabilme olasılığından bahsetti.
Toplantının açılışında konuşan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy, yeni kurulan bir teşkilat olduklarını belirterek, il müdürlüklerinin illerde yaptıkları çalışmaları yerinde görmek ve çalışmalar hakkında bilgi almak için illerde toplantı yaptıklarını ifade etti.

Ersoy, "Yeni bir teşkilat olmamıza rağmen önceden var olan tecrübemiz ve kurumsal hafızamızla bu güne kadar yaşananları paylaşmak için buradayız. İllerde afete karşı tüm il yönetiminin hazırlıklı olması gerekiyor. Sabah Kahramanmaraş'ta bu toplantıyı gerçekleştirdik, şimdi burada gerçekleştiriyoruz"

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün araç gereç ve personel yapılanmasının bittiğini belirten Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise, Adıyaman'ın birinci ve ikinci derece deprem bölgesi olduğunu söyleyerek, Adıyaman'ın hassas bir konumda olduğunu kaydetti.
Toplantı daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.