Osmancıklı Hayırsever Tarafından Yaptırılan Kız Yurdu Açıldı

Çorum'un Osmancık ilçesinde hayırsever işadamı Ömer Derindere tarafından yaptırılan Ömer Derindere Anadolu Öğretmen Lisesi'nin kız öğrenci yurdu ve Damatoğlu İlköğretim Okulu'na ek derslik binası törenle hizmete açıldı

Osmancıklı Hayırsever Tarafından Yaptırılan Kız Yurdu Açıldı
Çorum'un Osmancık ilçesinde hayırsever işadamı Ömer Derindere tarafından yaptırılan Ömer Derindere Anadolu Öğretmen Lisesi'nin kız öğrenci yurdu ve Damatoğlu İlköğretim Okulu'na ek derslik binası törenle hizmete açıldı.
Törene Vali Mustafa Toprak, Ak Çorum Milletvekilleri Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdür yardımcısı Dr. Muammer Gürbüz, Osmancık Kaymakamı Faruk Bekarlar, daire müdürleri ve davetliler katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin yaptı, insanın toprağa düşen bir tohum olduğunu belirterek, insanların yaptıkları çalışmaların ise o insanın meyvesi olduğunu söyledi.
Kimi insanların sadece fiziken varolduğunu ve meyvelerinin bulunmadığını kimilerinin ise bereketli meyve ağacı olduğunu ve eserleri ile anıldığını dile getiren Girgin, "Kimileri kamuya yaptıkları işlerle, hizmetlerle, edebiyat ve sanat eserleriyle ya da bilimsel çalışmaları ile anılırlar. Bazıları ise hayır yolu açarlar, insanlar bu hayır yolundan yürürler. Bunun güzel örneklerinden birisi Koyunbaba ve onun adına yapılan köprü. Ecdadımız öyle bir mühür vurmuş ki yüzyıllar geçmesine rağmen bu isimler
unutulmamış. Ülkemizin her köşesi böyle insanlarla dolu, gönül insanları bu insanlar. Bu insanlardan birisi de işadamı Ömer Derindere'dir. Ülke hizmetine koşacak yüzlerce gence kol kanat geren Derindere, eğitim kurumlarımızın da ağabeyidir. Şu an ilçemizde hizmet veren Anadolu Öğretmen Lisesi ve hizmete sunulacak kız öğrenci pansiyonu hayırseverimizin katkıları ile bu güne gelmiştir" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdür yardımcısı Dr. Muammer Gürbüz ise, Türkiye'nin her bölgesinde hayırseverlerin katkılarıyla eğitim kurumları yapılarak Türk milli eğitiminin hizmetine sunulduğunu söyledi.
Eğitime verdiği desteklerinden dolayı Ömer Derindere'ye teşekkür eden Vali Mustafa Toprak, "Güzel bir iş ortaya çıktı. Daha önce Tarım Bakanımız geldiğinde okul açmıştık. Orada güzel bir duyguyu Osmancık adına, ilimiz adına, ülkemiz eğitimi adına yaşamıştık. Bu defa da ülkemizin geleceği için önemli bir gençlik olan bu kız öğrencilerimizin barınabilmesi için bir mekanı burada oluşturmuş bulunuyoruz. Onun için bu da ayrı bir mutluluk kaynağı. Ama bu mutlulukta yine iş adamımız Ömer Derindere'nin katkısını
görüyoruz. Hem kütüphanenin okula dönüştürülmesi için hem de SSK dispanserinin kız öğrenci yurduna dönüştürülmesi için katkı sağladı. Sayın Derindere'ye çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Pansiyonun açılış kurdelesini Vali Mustafa Toprak, Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdür yardımcısı Dr. Muammer Gürbüz ve işadamı Ömer Derindere birlikte kesti.
Açılışın ardından pansiyonda kalan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri törene katılan misafirlere pansiyonu tanıttı. Anadolu Öğretmen Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonu'nun açılışının ardından Damatoğlu İlköğretim Okulu'na ek olarak yapılan yeni binanın da açılışı gerçekleştirildi. Ek dersliklerinin açılış kurdelesini ise birinci sınıf öğrenciler kesti.