İslahiye Belediyesi'nden Kasaplara Denetim

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, belediye zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 15 kilo kaçak et ele geçirildi.

İslahiye Belediyesi'nden Kasaplara Denetim
İslahiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki kasapları denetledi. Özellikle kaçak et kesimi ve satışını engellemek amacıyla yapılan denetimlerde, işyerlerinin sağlık ve hijyen kurallarına uygunluğu da kontrol edildi. Yapılan denetimlerde, 15 kilo kaçak et ele geçirildi. İş yerinde kaçak et yakalanan kasap hakkında kanuni işlem yapılırken, ele geçirilen kaçak etler imha edildi.
İslahiye Belediyesi Zabıta Müdürü Ahmet Durmaz, "İlçemizde gerçekleştirdiğimiz denetlemeler periyodik olarak devam ediyor. Özellikle gıda ürünlerini toptan veya perakende satışını gerçekleştiren iş yerlerinde gerçekleştirdiğimiz denetlemelerle halkımızın sağlığını tehdit eden unsurların önüne geçmek istiyoruz. Bu bağlamda gerçekleştirdiğimiz kasap denetlemelerimizde 15 kilo kaçak et ele geçirdik. Kaçak et bulunduran kasap hakkında ise kanuni işlem gerçekleştirdik" dedi.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İslahiye Belediye Başkanı Malike Uludağ da, "İslahiye Belediyesi olarak asli görevlerimiz olarak kabul ettiğimiz halk sağlığını tehdit eden unsurlara karşı asla müsamaha göstermeyeceğiz. İslahiye'de konuyla ilgili denetlemelerimiz artarak devam edecek. İlçemizde bulunan kasaplara yönelik denetlemelerimizde kaçak et satışı yapıldığı tespit edildi ve kanuni işlem yapıldı. Halk sağlığını hiçe sayarak yapılan bu ve benzeri uygulamalara asla müsaade etmeyeceğiz.
Denetlemelerimiz devam edecek" diye konuştu.