Buket hayata tutunursa adı 'Buket İrem' olacak

İstanbul'daki tramvay kazasında ağır yaralanan ve beyin ölümünün gerçekleştiği söylenen Buket'in hayatta kalması durumunda adının Buket İrem olarak değiştirileceği bildirildi.

Buket hayata tutunursa adı 'Buket İrem' olacak

İstanbul Merter'de ağır yaralandığı tramvay kazası sonrası tedavi gördüğü Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 15 yaşındaki Buket Bulut için ümitli bekleyiş sürüyor. Buket mucizeye imza atarsa aynı kazada hayatını kaybeden arkadaşı İrem Dinçsoy'un adını da nüfus cüzdanında taşıyacak.

"DÜNE NAZARAN ŞİŞLERİNİN İNDİĞİNİ HİSSETTİM"

Amca Yılmaz Bulut, "Birkaç kere 'Buket Buket' dedim kafasını salladı gibi geldi bana... Düne nazaran şişlerinin indiğini hissettim" dedi. Buket'in doktorundan da bilgi aldığını belirten amca Bulut, "Çocuk dünden önceki günlere nazaran daha iyi. Tansiyonunu ilaçsız olarak kendisi koruyabiliyor. 'Tansiyonu normal' dedi doktoru. "Bir rampa çıkıyoruz. Rampanın sonunda uçurum mu var bilmiyoruz ama siz nasıl bekliyorsanız bizde öyle bekliyoruz. İyi olmasını diliyoruz" dedi.

"SAĞ KALIRSA DA İSMİ BUKET İREM DİYE KALACAK"

Buket'in yaşamak için direndiğini kaydeden amca Bulut, hastanede bekleyen ve aynı kazada hayatını kaybeden İrem Dinçsoy'un babası Zafer Dinçsoy'u duygulandıran bir konuşma yaptı. "Buket yaşayacak, öyle ümit ediyoruz. Sağ kalırsa da ismi Buket İrem diye kalacak. Arkadaşı İrem'in ismini alacak. Nüfusta bile adı Buket İrem Bulut olacak. İlkokulda beraberdiler, lisede beraber okudular, kolkola ölüme yürüdüler. İrem'i kaybettik ama Buket'e kavuşacağımızı umuyoruz" şeklinde konuştu.

"BEN ONU KENDİ EVLADIMIN YERİNE KOYDUM"

Hastanede bekleyişini sürdüren İrem'in babası Zafer Dinçsoy ise Buket'i bugün gördüğünü söyleyerek "Ben kurtulacağına inanıyorum öyle hissediyorum. Ben onu kendi evladımın yerine koydum. İnşallah Rabbim onu bize bağışlayacak" ifadelerini kullandı.

2 ARKADAŞI HAYATINI KAYBETTİ

Merter'de perşembe akşamı meydana gelen kazada Buket Bulut ağır yaralanırken arkadaşları Denis Tekin ile İrem Dinçsoy hayatını kaybetmişti.