10 Bin İlköğretim Öğrencisi Müzelerle Tanıştı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve kültürel mirasın korunması ve yaşatılmasına yönelik pek çok projeyi hayata geçirirken, 10 bin ilköğretim okulu öğrencisi de müzelerle tanıştırıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, kente kazandırılan Bayazhan Kent Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Kahramanlık Panorama Müzesi ile Gaziantep'in müzeler kenti olarak anılmaya başladığı belirtildi. İnşaatı devam eden Zeugma Mozaik Müzesi ve Kongre Merkezi ile bu sürecin daha da hızlanacağı ve Gaziantep'in sanayi şehri olmanın yanı sıra bir turizm şehri olacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çocuklara yönelik yaptığı çalışmalar neticesinde, Gaziantep Avrupa Çocuk Dostu Kentler Birliğine üye Türkiye'den tek şehir olma unvanı taşırken, tarih ve kültür mirasımızın geleceğe taşınması, bu nedenle özellikle çocuklarımıza tanıtılması, kültürel mirası koruma ve yaşatma kültürü kazandırılması amacına hizmet eden bir proje gerçekleştiriliyor. 'Müzelerimizle Geçmişi Geleceğe Taşıyoruz' Projesi, Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Amatör Sporlar Şube Müdürlüğü'nün
organizasyonu, Ulaşım Daire Başkanlığı ve Müzeler Şube Müdürlüğü'nün de katkıları ile gerçekleşiyor. Proje ilimizde, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı merkez ve köylerde ilköğretim okullarında okuyan 6. sınıf öğrencilerini kapsıyor. Okullar kapanıncaya kadar ki süreçte, 3 ay sürecek projenin birinci ayı tamamlandı. Haftanın 3 günü 8 ayrı okuldan alınan öğrencilere Bayazhan Kent Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Kahramanlık Panorama Müzesi'nin tanıtımı yapılıyor. Merkez ilçelerdeki okulların ardından köy
okullarının da dahil edileceği projede, altı hafta içinde 10 bin 521 öğrenci müzelerimizi tanıdı. Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki dönemde de yürütülecek bu tür projelerle müzelerimizi ilköğretimde okuyan bütün çocuklarımıza tanıtmayı hedefliyor."