Merhum Gazeteci Cenkçi Mezarı Başında Anıldı
Antalya'nın Kaş İlçesi'nde Ankara Gazeteciler Cemiyeti eski başkanı merhum Beyhan Cenkçi, mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Törende konuşan Nazmi Bilgin, "Merhum Beyhan Cenkçi'nin ölümünün 17'inci yıldönümünde Kaş'a Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen vefalı dostları ile burada bulunmaktan mutluyum. İnsanlar öldükten sonra yaşatılmalı. İşte bizler burada büyük üstadın mezarı başında toplanarak ona ne kadar değer verdiğimizi ortaya koyuyoruz. Beyhan Cenkçi hayatını yalnızca mesleğine adamış bir kişi değil, doğruluk, dürüstlük simgesiydi. Kaş aşığıydı. Vasiyeti üzerine buraya gömdük, sizlere Kaşlılara emanet ettik" dedi.
Kaş Kaymakamı Süleyman Yılmaz ise Cenkçi'nin yaşama aşkını, şevkini Kaş'ta görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin de yaptığı konuşmada, Cenkçi'nin ulaşımın çok iyi olmadığı dönemde Kaş'a gelerek, ilçenin Türkiye'ye tanıtılmasına öncülük ettiğini belirtti.
Törende, Kaş Müftüsü Yaser Ataş tarafından dualar okunduktan sonra merhum Beyhan Cenkçi için Kaş Merkez Süleyman Çavuş Cami'nde öğle namazına mütakiben mevlit okutuldu.
