Çetin Doğan'ın Avukatı: 'Tsk'ya Yöneltilmiş En Gayri Ciddi İddia Balyoz'dur'

'Balyoz Darbe Planı' soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, 'TSK'ya ve bazı komutanlara yöneltilmiş en gayri ciddi iddia Balyoz'dur' diyerek, Doğan'ın da aynı fikirde olduğunu söyledi

"Balyoz Darbe Planı" soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, "TSK'ya ve bazı komutanlara yöneltilmiş en gayri ciddi iddia Balyoz'dur" diyerek, Doğan'ın da aynı fikirde olduğunu söyledi.
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Avukat Celal Ülgen, basın mensuplarına açıklama yaptı. Ülgen, Çetin Doğan ile ilgili yaptıkları tutukluluk itirazının halen 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşüldüğünü ifade ederek, Doğan'ın sağlık nedenlerinden değil, hukuki görüşmelerle tahliye olmak istediğini belirtti.
Ülgen, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un 'Balyoz' iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamaları Doğan'ın nasıl değerlendirdiği yönündeki sorulara da yanıt verdi. "Sayın İlker Başbuğ'un bir kez de özetle benden dinlemesini ve bizim savunmamızı almasını isterdim" diyen Ülger, 'Balyoz Hareket Planı'nın iftiralar içinde, ayağı yere basmayan bir plan olduğunu söyledi. Avukat Celal Ülger, "Sayın komutan 'en ciddisi' demişti. Bense tersine 'en geçersiz ve gayri ciddi iddiadır' diyorum. Bunu Çetin Paşa da
söylüyor. TSK'ya, bazı komutanlara yöneltilmiş en gayri ciddi iddia Balyoz'dur. Çünkü her şey açık, legal bir seminer var. Bu ses bantlarını savcılar çözümlediği zaman bütün ayrıntıyı görecek. Balyoz, Çarşaf gibi planlar olmadığını görecekler" diye konuştu.
Müvekkili Çetin Doğan'ın basına göndermek üzere 20 sayfalık bir mektup yazdığını ifade eden Ülger, bu mektubunda en kısa sürede tüm basın kuruluşlarına dağıtılacağını sözlerine ekledi.