Başbakan'ın ricası üzerine Buket'le ilgilenecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine Buket Bulut'u hastanede ziyaret eden Beyin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Haluk Deda, gereken çabayı göstereceklerini bildirdi.

Merter'deki tramvay kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Buket Bulut'u Türkiye'nin dünyaca ünlü beyin cerrahi uzmanı Prof. Dr. Haluk Deda Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde ziyaret etti. Hastanede yaklaşık 40 dakika kalan ve Buket'in durumunu tetkik eden Deda, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı. Buket'i gördüğünü söyleyen Deda, "Hastane onun için elinden gelen çabayı gösteriyor, göstermeye devam ediyor. Bundan sonra hastamızın iyileşmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Durumu son derece ciddi. Yapılan testler de beyin ölümü olduğunu gösteriyor. Ama biz desteğe devam etmek zorundayız. Ailemizin isteği de zaten böyle. Bunun için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" diye konuştu.

BULUT AİLESİ UMUTLU

Deda'nın hastaneye gelişine sevinen anne Vesile Bulut da, "Sebep olup da doktor beyi buraya kadar getirenlerden Allah razı olsun. Hafif de olsa yüzümüzü güldürdü içimi rahatlattı. Umutlar tükenmiyor. Bana da umut verdi" dedi.

Baba Veysel Bulut ise, "Çocuğum şuan yaşıyor. Tedavi gördüğü sürece ben umutluyum" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTEDİ

Edinilen bilgiye göre Beyin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Haluk Deda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle bugün Buket'i görmeye geldi. Dün akşam İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Buket'i ziyareti sırasında anne Vesile Bulut'un bir uzman doktor talebinde bulunduğunu, bunun üzerine ise Topbaş'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a durumu bildirmesi sonucu Prof. Deda'nın hastaneye geldiği öğrenildi.

PROF. DR. HALUK DEDA NEDEN MUCİZE DOKTOR ?

Türk Nöroşirürji Derneği kurucu üyesi Prof. Dr. Haluk Deda, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Üniversitenin Nöroşirürji Anabilim Dalı'nda uzun süre öğretim üyeliği yapan Deda, beyin cerrahisinde 'kafa kaidesi' ameliyatlarındaki başarısıyla tanınıyor. İlk kez denenen bir teknikle felçlilere kök hücre nakleden, bu yüzden bazı meslektaşlarının eleştirilerine hedef olan Deda, Harward ve Dubai'de merkezleri bulunan bir kliniğin doktorları arasında bulunuyor.

Kök hücrelerle çalışan nöroşirürji uzmanı Prof. Dr. Haluk Deda, bir yıllık tedavi süreci sonrası 'amyotrofik lateral skleroz' (ALS) hastalarının yüzde 70'inde, omurilik felçlilerininse yüzde 50'sinde

'belirgin bir iyileşme sağlayan doktor" olarak tanınyor ve "mucize doktor" benzetmesi bu tedavi yöntemini başarıyla uygulamasından kaynaklanıyor.

BUKET İÇİN UMUTLAR TÜKENMİYOR
Merter'deki tramvay kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Buket Bulut'u aynı kazada hayatını kaybeden İrem Dinçsoy'un babası Zafer Dinçsoy ziyaret etti. Buket'i Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde ziyaret eden Dinçsoy, çocuklarının ilkokuldan beri arkadaş olduklarını söyleyerek, Veysel Bulut'un durumunun kendisininkinden daha zor olduğunu kaydetti. Dinçsoy, "Biz defnettik acımızı yaşıyoruz, o acabalarla, hep o acıyı sürekli yaşıyor. İnşallah kızımız kurtulacak" dedi.

BUKET İYİLEŞECEK
Buket'in yoğun bakımda nasıl göründüğünün sorulması üzerine Dinçsoy, "Uyuyan bir insan düşünün. İyileşecek öyle bir izlenim edindim, öyle hissettim. O kızımız da buna direnecek. Yaşının genç olması ümidimiz. Ben iyileşeceğine inanıyorum" diye konuştu.
Dinçsoy, kazanın meydana geldiği yola üst geçit yapımına ilişkin çalışmaların başladığının aktarılması üzerine, "Tabi ki, zorunlu birşey ama orada bir fizibilite çalışması yapılıyor, üst geçit mi uygun, alt geçit mi, bu bir zaman alacak. Ama ben Ulaşım A.Ş.'nin genel müdürü ile aşağıda görüştüm. Bir çit çekeceklermiş ki, doğru olanı yapıyorlar, acil olan o zaten. Çünkü üst geçidin yapımı zamana alacak. Yine evlatlarımız oradan geçiyor, yine tehlike devam ediyor. En azından okulun önünde olan gidiş-geliş yönüne göre çitle kapatılıp insanlar, yayaların olduğu ışıklara doğru yönlendirilecek. Bu da güzel birşey, onunla ilgili çalışma başlattıklarını söylediler, çitle o alanı kapatacaklar" diye konuştu.
Buket'e destek için hastaneye gelen arkadaşlarından İzzet Ceylan da, kaza anında yolun diğer tarafında bulunan bir parkta olduğunu anlatarak, "Buket'in hayata döneceğinden ümitliyim. Umarım hayata döner tekrar" dedi.