Adana'da Sağlık Turizmi Derneği Kuruldu

Adana'da özel ve kamu hastaneleri, turizmcilerin katılımı ile Sağlık Turizmi Derneği kuruldu.

Adana'da Sağlık Turizmi Derneği Kuruldu
Büyük Sürmeli Oteli'nde yapılan kuruluş toplantısında derneğin Onursal Başkanlığına getirilen Adana Valisi İlhan Atış, kentin sağlık turizmi için hazır olduğunu söyledi. Özel ve kamu hastanelerinin verdiği hizmetle ve kentte bulunan otellerin kalitesiyle kentin yurt dışından hasta ağırlamaya başladığını vurgulayan Atış, "Bana göre sağlık alanında turizm için kamu ve özel hastanelerimizle hazırız. Birçok hastanemiz yurt dışında da kabul görmüş hastaneler. Öyle ise hazır ortam varken bizim sağlık turizminden para kazanmamız gerekiyor. Bazı bilinçli hastaneler bu işten para kazanmaya başladı. Planlı ve programlı olup, çevre ülkelerden vizenin de kaldırılmasından istifade edip, bu alanı canlandırmak gerekiyor. Bunun için dernek kuruyoruz. Derneğin tek amacı Adana'da sağlık turizmini geliştirmek ve güçlendirmek. Adana bu sektörden almaya başladığı payı artırarak, yoluna devam edecektir. İstanbul, Ankara gibi yerlere gittiğimde buradaki sağlık kuruluşlarından övgüyle bahsettiklerinde havalara uçuyorum" diye konuştu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık ise, derneğin sağlık turizminin lokomotifi konumunda işleyeceğini belirterek, turizm ve sağlık sektörünün önde gelen isimlerinin derneğin kurucu üyesi olacağını söyledi. Arık, şöyle konuştu:
"Herkes derneğe üye olmasını ve taşın altına elini koymasını arzu ediyoruz. Yasal olarak 7 kişiyle derneği kurulabilirdik ama biz sağlık ve turizm sektöründen herkesin bu işe gönül koymasıyla işe başlanmasını istedik. Burada bulunanlar derneğimizin kurucu üyeleri olacak. Eski bir evin restore edilip, dernek binası olarak hizmete açılmasını istiyoruz. Ben yürekten inanıyorum ki Adana sağlık turizminde önemli noktalara gelecek."
Vali İlhan Atış da Arık'ın "Elimizi taşın altına koyalım" sözlerine esprili bir şekilde karşılık vererek, "Burada elimizi paranın altına koyacağız, taş yok" dedi.
Etkinliğe ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Sağlık Müdürü Aytekin Kemik ile çok sayıda turizm ve sağlık sektörünün önde gelen isimleri katıldı.