Eşcinsellerden Bakan Kavaf'a Suç Duyurusu

Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği üyeleri, 'Eşcinselliğin bir hastalık olduğuna inanıyorum' diyen Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eşcinsellerden Bakan Kavaf'a Suç Duyurusu
Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği üyeleri, "Eşcinselliğin bir hastalık olduğuna inanıyorum" diyen Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf hakkında suç duyurusunda bulundu. Beşiktaş'ta toplanan grup, Bakan Kavaf'ı istifaya çağırdı.
Bakan Kavaf hakkında suç duyurusunda bulunan grup, daha sonra Beşiktaş Meydanı'nda eylem yaptı. Yaklaşık 30 kişilik grup "Eşcinseller susmayacak", "Ayrımcılığa son" şeklinde slogan atarken, "Kavaf istifa" yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Grup adına basın açıklaması yapan Rüzgar Gökçe, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın açıklamalarını protesto ettiklerini bildirdi. "Aliye Kavaf hem özür dilesin, hem de istifa etsin" diyen Gökçe, Kavaf'ın açıklamalarıyla ilgili AK Parti'den herhangi bir uyarının gelmemesinin kendilerini üzdüğünü söyledi. Gökçe, Bakan Aliye Kavaf hakkında suç duyurusunda bulunduklarını, bireysel olarak da dava açacaklarını vurguladı. Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.