Sudan'dan Abd'nin İnsan Hakları Raporu'na Cevap

ABD Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Raporu'nda en çok insan hakları ihlalinin yapıldığı ülke olarak gösterdiği Sudan'dan bu rapora cevap geldi.

Sudan'dan Abd'nin İnsan Hakları Raporu'na Cevap
ABD Dışişleri Bakanlığı İnsan Hakları Raporu'nda dünyada en çok insan hakları ihlalinin yapıldığı ülke olarak gösterdiği Sudan'ın Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Muawiya Osman Halid, konuyla ilgili bir açıklama yaparak yayınlanan raporun gerçeği yansıtmadığını bildirerek siyasi bir rapor olduğunu savundu.

Sudan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Halid, "ABD'nin belli siyasi gruplara yaptırmış olduğu İnsan Hakları Raporu o ülkenin siyasi tutumlarını yansıtıyor. ABD'nin hazırlamış olduğu bu raporu referans olarak kabul edemeyiz. Zira bütün dünya kanalları, Irak'ta Filistin'de ABD'nin ve İsrail'in yapmış olduğu insan hakları ihlallerini çok açık bir şekilde dünya kamuoyuna sundu" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü 2009'a ait bir rapor açıklayarak Darfur'da yaşanan durumdan dolayı İnsan haklarının en çok ihlal edildiği ülke olarak Sudan'ı göstermişti.