Sp'den Barış Gönüllüsü Rachel Corrıe'nin Ailesine Mektup

Saadet Partisi (SP), Gazze'nin Refah kentinde 16 Mart 2003 yılında bir İsrail buldozerinin öldürdüğü Amerikalı barış gönüllüsü Rachel Corrie'nin ailesine mektup göndererek Türkiye'ye davet etti.

  SP İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan ve beraberindeki çok sayıda partili , ölüm yıldönümünde barış gönüllüsü Rachel Corrie ' nin ailesine mektup göndermek için Taksim Postanesi önünde toplandı . Ellerinde Corrie ' nin fotoğraflarını taşıyan partililer , mektubu postaladıktan sonra açıklama yaptı . Partiler adına konuşan İl Başkanı Erol Erdoğan , " 16 Mart ' ı zulme meydan okuma fırsatı sayıp , burada toplandık . İlk katliam 16 Mart 1988 ' de Halepçe ' de oldu . İkinci katliam ise 16 Mart 2003 ' te Gazze ' de oldu . Rachel
Corrie , Filistinli ailenin evinin önünde buldozere karşı canlı siper olmuştu . Ancak buldozerdeki katil Rachel ' in sesine ve bedenine katlanamadı ve üzerinden geçerek katletti . Çok sayıda kişi öldü , Rachel ' de öldü . Ama zamanı gelecek , Filistin ve Gazze ' de kimse ölmeyecek . Biz galip geleceğiz " şeklinde konuştu .
Rachel Corrie ' nin annesi Cindy Corrie ve babası Craig Corrie ' ye hitaben yazılan mektupta ise , " Kızınız ile ilgili açtığınız davada sorumluların cezalandırılması için dua ediyoruz " denilerek , aile Türkiye ' ye davet edildi .