Çorum'a Kalibrasyon Merkezi Kurulması İçin Girişim

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bölge Müdürlüğü Çorum'a Kalibrasyon Merkezi kurulması için çalışma başlattı.

Çorum'a Kalibrasyon Merkezi Kurulması İçin Girişim
  ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal , ölçüm yapan cihazların kontrollerinin yapıldığı Kalibrasyon Merkezi ' nin Kayseri ' de olduğuna ve bu nedenle zaman zaman sorunlar yaşandığına işaret ederek , Çorum ' a da bir merkez kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi .
Başaranhıncal , " Bir sanayicimizin bir kumpas , bir çelik metre ölçer için bile Kayseri ' ye gitmesi gerekiyor . Bazen toplu gönderimler oluyor veya hassas ölçümler için mobil araçlar geliyor . Ancak bireysel anlamda zaman zaman iş adamlarımız zor anlar yaşıyor . Bu konuda TSE Bölge Müdürlüğümüzle ortak bir proje yürütüyoruz . Bu projede şu ana kadar olumsuzluk yok . Çorum ' a en azından Kalibrasyon Merkezi ' nin şubesini açmak istiyoruz . Bu iş olacak ama biraz zaman alacak " dedi .
TSE Bölge Müdürü Uğur Özdeniz ise , ürünlerin istenilen kalitelerde üretilip üretilmediğinin ölçümünü yapan cihazların kontrollerinin bu kalibrasyon merkezlerinde gerçekleştirildiğini belirterek , bu merkezin Kayseri ' de bulunduğunu ifade etti .