AK Parti İzmir'den CHP İzmir teşkilatına ziyaret

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Teşkilatı'nın genel kurulunda il başkanlığına seçilen Ekrem Bulgun'a tebrik ziyaretinde bulundu.

AK Parti İzmir'den CHP İzmir teşkilatına ziyaret
  Sö ; ze ilk başlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Ö ; mü ; r Kabak , sivil siyasete inanan insanlar olduklarını ve bu bağlamda insanların teşvik ve takdir edilmesi gerektiğini sö ; yledi . Kendisinin 2009 ' da il başkanı olduğu zaman CHP ' den herhangi bir tebrik ziyareti yapılmadığını dile getiren Kabak , bu yü ; zden 2010 yılı ile birlikte bö ; yle bir gelenek başlatmak istediklerini sö ; yledi . Siyasi gö ; rü ; şlerin yaşam tarzlarının farklı olabileceğini anlatan Kabak , şö ; yle konuştu : ' Ama herhangi bir soğukluk dargınlık olsun istemiyoruz . Birbirimizin rakibi değiliz , dü ; şmanı hiç ; değiliz . Sü ; rekli irtibat iç ; inde olalım . Hatta TBMM ' de grupları olan partilerin il yö ; netimleriyle birlikte iki ü ; ç ; ayda bir toplantı yapılabilir . Sayın Başkan Bulgun ' a yeni gö ; revinde başarılar diliyorum . Partim olarak başarılar dilemeye geldik . İzmir ' e hayırlı olsun diyorum . '

CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun ise bir ü ; lkede demokrasi olması iç ; in siyasetin ö ; rgü ; tlü ; bir biç ; imde partiler aracılığıyla yapılması gerektiğini sö ; yledi . Kavgayla siyasetin yapılamayacağını belirten Bulgun , bu yü ; zden AK Parti İl Başkanı Kabak ' ın ziyaretini anlamlı bulduğunu anlattı . Parti olarak hizmet etmekle meşgul olduklarını belirten Bulgun , esas yarışın genel seç ; imler zamanı gelince başlayacağını ifade etti .

KOCAOĞLU İLE MUTABAKATA VARDIK

Kabak , gazetecilerin , ' Metronun devam eden inşaatıyla ilgili aç ; ıklamalarda bulunuyorsunuz . Bundan sonra da aynı şekilde devam edecek misiniz? ' sorusuna şö ; yle cevp verdi : ' Bir yerde bir sorun varsa , ç ; ö ; zü ; m ü ; retmiyorsanız o sorunun parç ; ası oldunuz demektir . Biz gö ; rü ; şlerimizi sö ; yleriz . İktidarda olan iş yapacak , iktidarda olmayanlar ise yol gö ; sterecek . Hepimiz İzmir ' e hizmet iç ; in varız . Dü ; n Başkan Kocaoğlu ile mutabakata vardık . Ç ; ü ; nkü ; 31 Aralık 2010 tarihinde metro bitirilecek diye sö ; z verdi . Bende 2010 ' un sonuna kadar metro ile ilgili olarak konuşmayacağım . '

Bu esnada araya giren CHP İl Başkanı Bulgun , nisan ayında Aliağa - Alsancak , temmuz ayında ise Aliağa -Menderes hattının deneme sü ; rü ; şlerinin başlayacağını sö ; yledi . AK Parti İl Başkanı Kabak ise Aliağa- Menderes hattında zaten bir sorun olmadığını , projeyi yapılan anlaşmayla Hü ; kü ; met ile Bü ; yü ; kşehir ' in yarı yarıya yaptığını kendisinin konuşmasında Ü ; ç ; yol -Ü ; ç ; kuyular metro hattını kastettiğini sö ; zlerine ekledi .