Ümraniye'de 1995'te Çıkan Olaylarda Ölen 5 Kişi Anıldı

Gazi Mahallesi'nde 12 Mart 1995'te 17 kişinin öldüğü olaylara tepki olarak Ümraniye'de çıkan olaylarda hayatını kaybeden 5 kişi için anma töreni düzenlendi.

Mustafa Kemal Mahallesi 3001. Cadde üzerinde toplanan ve aralarında BDP, ÖDP, TKP ve ESP gibi partilerin üyelerinin de bulunduğu grup, "Gazi şehitleri ölümsüzdür, unutmayacağız, unutturmayacağız" yazılı pankart açtı. Cadde üzerinden çeşitli sloganlar atarak yürüyen grup, 30 Ağustos Kız Teknik ve Meslek Lisesi önüne gelerek okulun kapısına pankart astı.
Burada 15 yıl önceki olaylarda ölenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan grup daha sonra basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Berrak Demir, ''Özgür, bağımsız ve sömürüsüz bir ülkede yaşamak hepimizin ortak düşü. Bu düşü gerçekleştirmek, geçmişimize, değerlerimize sıkı sıkıya bağlanmakla mümkündür. 15 yıl önce yaşadıklarımızın devam ettiği, bu gün mahallemizde en demokratik hakkımız olan basın açıklamalarımızda, yürüyüşlerimizde dahi polisin gaz bombalarına, hedef olmamızla gözler önündedir.
12-15 Mart'lardaki direniş ruhu mahallemizin özüdür. Katledilen canlarımız bugün yüreklerimizin en nadide yerlerindedir'' dedi.
Getirdikleri karanfilleri meydana bırakan grup, yapılan basın açıklamasının ardından sloganlar atarak dağıldı.