Kuşadası Belediyesi Berlin'e Çıkartma Yaptı

Kuşadası Belediyesi, 2010 turizm sezonuna yönelik olarak Eylül ayından beri yurt dışındaki fuarlarda etkin bir tanıtım kampanyası yapıyor.

Kuşadası Belediyesi Berlin'e Çıkartma Yaptı
Kuşadası Belediyesi, 2010 turizm sezonuna yönelik olarak Eylül ayından beri yurt dışındaki fuarlarda etkin bir tanıtım kampanyası yapıyor. Kuşadası Belediyesi, bu kez dünya turizminin borsası olarak bilinen ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'na tam bir çıkartma yaptı. Kuşadası Belediyesi, beş gün sürecek fuarda iki ayrı stantta Kuşadası'nın tanıtımını gerçekleştiriyor.

Kış sezonundan beri yurt dışında Londra, Roma, Utrecht, Brüksel, Milano, yurt içinde de İstanbul EMİTT ve İzmir Travel Turkey fuarlarında Kuşadası'nın tanıtımını yapan belediye, dünya turizm sektörünün kalbinin atacağı Berlin'deki fuara tam anlamıyla çıkartma yaptı. Berlin'de, beş gün boyunca tanıtım çalışmalarını yürütecek olan Kuşadası heyetinde Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Aydın Kültür ve Turizm Müdür Nuri
Aktakka, Aydın Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Demir, Kuşadası Belediye Başkanvekili Ahmet Kireç, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi, Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı ve Kuşadası Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Murat Saraç ile turizmciler bulunuyor. Türkiye'nin bu yıl partner ülke olduğu fuarda Kuşadası Belediyesi Kuşadası'nı iki ayrı stantta temsil ediyor. Kuşadası Belediyesi 40 metrekarelik bir stant alırken, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın standı içerisinde de yer alıyor.

Türkiye'nin partner ülke olarak yer alacağı ITB Uluslararası Berlin Turizm Fuarı 14 Mart Pazar gününe kadar sürecek. Kuşadası Belediyesi'nin fuar içerisinde iki ayrı standında Kuşadası Belediyesi tarafından hazırlanan tanıtım malzemelerinin dışında Kuşadası ve tüm oteller ile acentelerden toplanan dökümanlar ve tanıtım malzemelerinin dağıtımı gerçekleştirilecek. Ayrıca, fuarda Guiness Rekoru sahibi Kuşadalı aşçılar gösteri yapıyor.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, kış sezonunun başından itibaren planlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirdikleri tanıtım çalışmalarının Berlin'deki fuarda zirveye çıktığını söyledi. Yaptıkları çalışmalarla yıllardır yaşanan tanıtım eksikliğini ortadan kaldırdıklarını anlatan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, şöyle konuştu: "Tanıtım çalışmaları ile uluslar arası fuarlarda unutulan Kuşadası ismini dev tur operatörlerine yeniden hatırlattık. Kısa sürede büyük bir ivme kazandık. Berlin'de
tanıtım çalışmalarımız en üst düzeye çıktı."

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen de Kuşadası'nın yıllardır beklediği tanıtım hamlesinin bu yıl tam anlamıyla gerçekleştirildiğini belirterek şunları söyledi: "Berlin'deki fuar bir anlamda dünya turizm borsası. Burada devam eden etkili tanıtım çalışmaları Kuşadası turizmine önemli bir artı sağlayacak. Bu çalışmaları gerçekleştiren Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum."