Midyat Belediye Başkanı Nasıroğlu'ndan Açılıma Destek

Mardin'in Midyat İlçe Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu 'Milli Birlik Projesi' için AK Parti'ye tam destek verdiğini söyleyerek, 'Açılım için atılacak her türlü olumlu adımda varız' dedi.

Midyat Belediye Başkanı Nasıroğlu'ndan Açılıma Destek
Midyat'ın Demokrat Parti'li (DP) Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tarafından başlatılan 'Milli Birlik Projesi' için yapılması gerekenler ve atılması gereken adımlar hakkında gazetecilere açılamalarda bulundu.
Başkan Nasıroğlu yıllardır kanayan yara olan Güneydoğu sorununa dikkat çekerek, "Barış için, demokrasi için, birlik ve beraberlik için atılacak her türlü olumlu adımlarda her zaman hazırız. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı beğeniyorum, güzel projelere imza attı. Açılım sürecinde atılması gereken adımlar arasında işsizliğe çözüm üretilmesi gerekir. Devlet her şeyden önce büyüklüğünü her konuda göstermesi gerekir. Öncelikle istihdama yönelik, işsizliğin azaltılması yeni iş alanlarının yapılması lazım.
Bölgede en büyük sıkıntımız, iş alanlarının olmayışı ve yatırımın çok az olmasıdır. Modern hayatın gerektiği bütün olanaklar bölge halkına sağlanmalı. Elazığ'da deprem bunun en güzel örneğidir. Kerpiç evlerin insanlar üzerinde bıraktığı yığından, tozdan ve çamurdan kaynaklanan kayıplardır. Bunlara çözüm getirildiğinde proje hedefine ulaşacak" ifadelerini kullandı.

Her şeyden önce bütün insanların mutlu olması gerektiğini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Nasıroğlu, "Hangi hükümet başa gelirse gelsin, insanlar mutlu olmanın yollarını sağlamalıdır. Buradaki insanların mutluluğu söz konusu. Yönetim, isterse Komünizim olsun, isterse Şeriat gelsin, bana ne? Yeter ki toplum olarak huzurlu ve mutlu olalım. Toplum olarak birbirimizle uğraşmayalım, birbirimize sorun yetiştirmeyelim. Yönetim ne olursa olsun sonuçta toplumun mutlu olması her şeyden çok daha önemlidir. Sivil
yönetim her zaman askeri yönetimden daha iyidir" şeklinde konuştu.

Kardeşlik projesinin ilerlemesi için PKK'nın silah bırakması gerektiğini belirten Nasıroğlu, "Silahla demokrasi gelmez. PKK'nın bir an önce silah bırakması lazım. Genel af çıkarılmasından yanayım. TRT Şeş'in (6) kurulması çok önemli bir adımdır. Huzur ve refah için herkesin taşın altına elini koyması gerekir" görüşünü dile getirdi.