Keçiören'de Öğrencilere Geri Dönüşüm Eğitimi

Keçiören Belediyesi çevre kirliliğinin önlenmesi ve atıkların geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandırılması için proje başlattı.

Keçiören'de Öğrencilere Geri Dönüşüm Eğitimi
Türkiye'nin en büyük ilçesi konumundaki Keçiören'de ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması amacıyla belediye tarafından bir proje başlatıldı. Pilot bölge olarak Subayevleri, Hasköy, Güçlükaya, Kalaba, Aşağı Eğlence, Etlik ve Bağlum bölgesinde başlatılan projeyle ilgili olarak okullarda bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Küçük yaşta çocuklara çevre bilincini aşılamak ve projeyi geniş kitlelere yaymak amacıyla düzenlenen toplantılarda bütün dünyayı etkileyen çevre
kirliliğinin tehlikeleri anlatılarak kirliliğin azaltılması ve önlenmesi konusunda geri dönüşümün önemi vurgulanıyor. Ambalaj atıklarının çöp olarak görülmesinin yanlış olduğunu kaydeden yetkililer, bunların kaynağında ayrıştırılıp ülke ekonomisine kazandırılması gerektiğini belirttiler.
Belediye okullardaki bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra projenin Keçiören genelinde tanıtımını yapmak için de bilgilendirme ekibi oluşturarak ev ve işyerlerinde ambalaj atıklarının toplanması ve uygulamanın nasıl yapılacağı konularında Keçiörenlileri bilgilendirecek ve broşürler dağıtacak.
3 yıl içerisinde bütün Keçiören'de yaygınlaştırılması hedeflenen projeyle ev ve işyerlerinde oluşan kağıt, karton, cam, metal ve plastik atıkların ayrıştırılarak toplanması planlanıyor. Belediye ayrıca atık pillerin de evsel atıklardan ayrı olarak toplanması için, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ile protokol imzalayacak.
Dünyada yaşanan nüfus artışı ve ekonomik gelişmelerin insanlığın ortak malı olan çevrede telafisi mümkün olmayan hasarlar meydana getirdiğini vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Çevreye zarar veren de, koruyup geliştirecek olan da insandır. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en büyük miras, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevredir" dedi.
Belediye olarak nüfus bakımından Türkiye'nin en büyük ilçesi olan Keçiören'de hem çevre kirliliğini azaltmak, hem de ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılarak ülke ekonomisine kazandırılması için proje başlattıklarını kaydeden Başkan Ak, projenin Keçiörenliler tarafından benimsenmesi için bir dizi eğitici ve bilgilendirici
çalışmalar yapacaklarını, bu çalışmaların ilk ayağının okullarda başlatıldığını, bilgilendirme faaliyetlerinin daha sonra da bütün Keçiören'e yaygınlaştırılacağını sözlerine ekledi.