Balık ağlarının genişliği 12 santimetreye çıkarıldı

Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (EKO-BİR)'nin toplantısında, balık ağlarının genişliğinin incelenmesi için komisyon kurulması kararı alındı.

Balık ağlarının genişliği 12 santimetreye çıkarıldı
Isparta Valisi Ali Haydar Öner'in başkanlığında yapılan toplantıda, Eğirdir Gölü'nde avcılıkta kullanılan ağlarının genişliğinin 9 santimetreden, 12 santimetreye çıkarılması kararı alındı.
Isparta Valisi Ali Haydar Öner, EKO-BİR'in kurulduğu günden bu yana gölün temizlenmesi ve korunması adına önemli işler yaptığını söyledi. Vali Öner, alınan kararların sonuçlarının uzun vadede görüleceğini kaydederek, balık yasağı, evsel ve tarımsal atıklar, kaçak yapılaşma, kaçak avcılık konularında radikal kararlar aldıklarını belirtti.

Öner, göldeki kirliliğin azaltılması, balıkçılığın sürdürülebilirliğinin sağlanması, göl çevresinde yapılan tarımın optimum şartlarda devamının mümkün kılınması, göl ve çevresindeki yaban hayatının ve orman eko sisteminin sürdürülebilirliğinin sağlanması konusunda başlatılan çalışmalara hız verildiğini belirtti.

Toplantıda, EKO-BİR hizmetlerinde kullanılmak üzere 19 adet 7 milimetre kalınlığında dalgıç kıyafeti alınması, bunun yanı sıra zirai ilaç kalıntılarına yönelik, ilaç kutularının toplanması için poşetlerin kullanılması, poşetlerin de ilaç firmaları tarafından karşılanması gerektiği dile getirildi. Ayrıca toplanan ilaç kutularının ilçe merkezlerinde yapılacak yerlerde imha edilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıya belediye başkanları, kaymakamlar ve daire müdürleri katıldı.