Yunan iş adamlarından İZTO'ya ziyaret

Yunanistan'ın İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Panayotis Andrikopulos başkanlığındaki heyet, İzmir Ticaret Odası'na (İZTO) ziyarette bulundu.

Yunan iş adamlarından İZTO'ya ziyaret
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Andrikopulos başkanlığındaki 5 kişilik heyet bugün İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret ederek yatırım amaçlı konular hakkında bilgi aldı. Görüşmede konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, "Türkiye'de 350'ye yakın yunan firması var. Ayrıca ülkemizin dördüncü büyük bankası da Yunanistan'a ait. Türkiye olarak bizler kaliteli ve ucuz ürünler satıyoruz. Ancak Yunanistan'ın gelir düzeyi yüksek olduğu için ürünlerin fiyatları oldukça pahalı. Ekonomik nedenlerden ötürü ücretler donduruluyor ve sabitleniyor. Tasarruf tedbirleri var bu yüzden Yunanistan en ucuz ürünü almak zorunda" dedi.

Başkan Demirtaş, "yavaş yavaş" anlamına gelen Yunanca "siga siga" kelimesinin Türkiye için artık kullanılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Yunanistan artık Türkiye için siga siga dememeli. Ortadaki Türk malı kullanmayız zihniyetinin kalkması gerekmektedir. Çünkü en yakın ticaret komşu ile yapılır" diye konuştu.

DEMİRTAŞ'TAN YUNAN İŞ ADAMLARINA DAVET

Demirtaş alışverişin karşılıklı olduğu takdirde başarıya ulaşacağını belirterek, "Ticaret karşılıklı gerçekleşirse başarılı olur. İş adamlarınızı Türkiye'ye doğru yönlendirin. Ne satmak istiyorlarsa fuarlarımıza katılsınlar. Türkiye'de ne almak istiyorlarsa randevularınızı biz ayarlayalım" açıklamasında bulundu.

İki kent arasındaki işbirliğinin ele alındığı görüşmede konuşan Ioannis Athanasiadis ise, "Türk firmalarının Yunanistan'da yatırım yapmalarını istiyoruz. Yapılan herhangi bir Türk yatırımının açılışını belki Yorgo Papandreu ile Başbakanınız Erdoğan ile birlikte gerçekleşebilir" şeklinde konuştu.