EMASYA'nın kaldırılması umut verici

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, EMASYA Protokolünün kaldırımasını demokrasi açısından umut verici bir gelişme olarak değerlendirdi.

EMASYA'nın kaldırılması umut verici
Kurtulmuş EMASYA protokolünün yürürlükten kaldırılmasını demokrasimiz adına memnuniyet verici bir gelişme olarak nitelendirdi. Kurtulmuş; “Saadet Partisi olarak hukuk sistemimizdeki diğer darbe dönemi kalıntısı düzenlemelerin kaldırılmasını da milletimiz adına bekliyor ve bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyorum” dedi.

Kurtulmuş yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“28 Şubat antidemokratik ortamının bir ürünü olan EMASYA Protokolünün yürürlükten kaldırılması ülkemiz adına, demokrasimiz adına memnuniyet verici bir gelişmedir. Hemen her gün bir başka darbe iddiasının ülke gündemine yansıdığı bir dönemde, söz konusu protokolün kaldırılması demokratik hayatımızın geleceği açısından umut verici bir işarettir.

Bildiğiniz gibi EMASYA protokolünün kaldırılması konusunda başından beri tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Bu süreçte yaptığımız çağrılarda sürekli olarak antidemokratik girişimlere dayanak teşkil edebilecek düzenlemeler içeren EMASYA protokolünün derhal kaldırılması gerektiğini önemle vurguladık. Bu yüzden milletimizin beklentisi doğrultusunda atılmış olan bu adımı sevindirici bir gelişme olarak gördüğümüzü bir kez daha ifade ediyor, bu adımın atılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Saadet Partisi olarak hukuk sistemimizdeki diğer darbe dönemi kalıntısı bütün düzenlemelerin kaldırılmasını milletimiz adına bekliyoruz.
12 Eylül Anayasa'sının ürünü olan ve darbecileri koruyan geçici 15. madde kaldırılmalıdır. Askeriyenin iç hizmet kanunundaki 35. madde değiştirilmelidir. Bırakın darbe yapmayı, darbeyi hiç kimsenin aklının ucundan dahi geçiremeyeceği hukuki yapı oluşturulmalıdır.

Milletimizin en önemli beklentisi, başta yeni bir Anayasa olmak üzere kapsamlı bir reform sürecidir. Saadet Partisi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sorumlu ve yapıcı muhalefet anlayışı gereği milletimiz lehine atılacak her adımı desteklemeye ve her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyorum.”